Arbejderbevægelserne i Ankara markerer 1. maj: Nej-sidens kamp er ikke afsluttet

KESK, DİSK, TMMOB og TTB inviterede arbejdere og arbejderbevægelsen til at fejre 1 maj på Ankara College plads med sloganet ”Nej-sidens kamp er ikke afsluttet endnu”.

Repræsentanterne fra Confederation of Public Workers’ Unions (KESK), Confederation of Progressive Trade Unions of Turkey (DISK) og Union of Chambers of Turkish Engineers and Architects (TMMOB), samt Turkish Medical Association (TTB) afholdte et pressemøde i  Mülkiyeler Birliği i Ankara vedrørende fejring af Arbejdernes Internationale Kampdag i Ankara. Der var hængt bannere op på mødelokalet med budskabet: ” Nej-sidens kamp er ikke afsluttet endnu og kom og deltag ved 1. maj mod fratrædelsesgodtgørelse, undtagelsestilstand og lovbestemt dekret.

Tayfun Görgün, repræsentant fra DİSK Ankara, har læste den fælles pressemeddelelse på vegne af alle organisationer. “Vi, som arbejdere, offentlige arbejdere, ingeniører-arkitekter, læger, finansielle rådgivere, unge, kvinder, arbejdsløse, undertrykte og andre mennesker i dette land, vil fejre arbejdernes internationale kampdag 1. maj med et større håb i år. ”

Derudover påpegede han i pressemeddelelsen, at 1. maj fejres i skyggen af angrebene i år og at ”Der er blevet udført angreb på mange af vores rettigheder, især hvad angår fratrædelsesgodtgørelse, jobsikkerhed, ytringsfrihed og menneskerettigheder. AKP regeringen stræber ligeledes efter at sælge alle Tyrkiets værdier og ødelægger naturen”.

Görgün udtalte envideret:

Over 100.000 offentligt ansatte og over 1000 arbejdere blev dømt til sult og fattigdom på grund af afskedigelsen. Akademikere, der går ind for fred og arbejdskraft i universiteterne, blev ligeledes afskediget fra deres stillinger. Dette er med til at ødelægge Tyrkiets fremtid”.

Görgün meddelte afslutningsvist, at fejringspladserne blev lukket for arbejdere og arbejderbevægelsen i Tyrkiet. I alle demokratiske lande blev der åbnet op pladserne for arbejdsklassen og arbejdere i 1. maj. “Derfor undrer vi os over, hvorfor pladserne bliver lukket for dem, der ønsker at fejre 1. maj i Tyrkiet. Pladserne i Taksim, Istanbul og i Kizilay, Ankara har dog været åbent i forbindelse med AKP regeringens politiske aktiviteter. Nu ønskes disse områder lukket i forbindelse med fejring af 1. maj. Vi fordømmer denne diskriminerende og uacceptabel holdning. “

Kilde: Yeni Özgür Politika