USA: En femtedel af Syriens operationelle flyvåben ødelagt

James Mattis, USA’s forsvarsminister, har udtrykt, at en femtedel af det Syriske regimes operationelle luftvåben blev udslettet efter USA’s angreb mod den syrisk luftbase i forrige uge.

Angrebet kom som et direkte modsvar på det kemiske angreb, der fandt sted den 4. april 2017 i Idlib-provinsen, idet USA anser de syriske regimestyrker som værende ansvarlig for dette.

Ved angrebet affyrede USA 59 Tomahawk-krydsermissiler mod det Syriske regimes El-Shayrat luftbase, som ligger 31 km fra det sydøstlige Homs.

USA’s forsvarsminister James Mattis har udsendt en erklæring om missilangrebet, hvori han meddeler at en femtedel af det Syriske regimes operationelle luftvåven blev udslettet ved angrebet. Derudover oplyser han i samme erklæring, at missilerne også har ramt ammunitionslagre, mange tankstationer, hangarer og kontroltårne – og på trods af at landingsbanen ikke blev ødelagt ved angrebet, så kan regimet ikke længere levere brændstof og ammunition til Shayrat luftbasen.

Mattis udtaler endvidere i erklæringen, at ”Præsident Trump har beordret et historisk angreb på en af det Syriske regimes luftbase, idet USA ikke vil se passivt til, mens det Syriske regime dræber uskyldige civile med kemiske våben.”  Mattis peger også på, at det Syriske regime tidligere har meddelt, at de havde ødelagt deres kemiske våben.

Ifølge USA, så opbevarer regimet stadig en del kemiske våben i nogle bygninger i Shayrat-basen. Det hævdes at formålet med bombninger ikke har været at sprede kemiske stoffer.

Det Syriske regime nægter at stå bag det kemiske angreb i Idlib Provinsen, som har kostet mere end 87 mennesker livet – og de hævder at de afleverede alle deres kemiske våben i 2014.

Kilde: ANF