Selvstyret: “Tyrkisk luftangreb i Rojava understøtter Islamisk Stat”

Det øverste råd for Det Demokratiske Konføderale Selvstyre i Nordsyrien/Rojava* har fordømt Tyrkiets luftangreb i Karachok-bjerget i Rojava og Shingal-bjerget i Nordirak. Råddet har udgivet en skriftlig pressemeddelelse omkring Tyrkiets luftangreb i Rojava og Shingal (Irak) som fandt sted i 25 april.

I pressemeddelelsen gøres opmærksom på at YPGs hovedkvarter på Karachok-bjerget og YBSs stillingerne på Shingal bjerget blev mål for det tyrkiske luftbombardement og flere krigere har mistet livet (YPG har senere meddelt at 20 medlemmer, herunder 12 fra YPJ – den kvindelige forsvarsenhed –  mistede livet og 18 blev såret.). Råddet betegner angrebet ”kujonagtigt”.

Råddet som fordømmer angrebet med kraftige ord og konkluderer, at angrebet skete i et tidspunkt hvor militæroperationen, der vil befri ISs højborg i Syrien, Raqqa, fortsætter succesfuldt med koalitionsstyrkernes støtte. Rådet mener, at angrebet blev foretaget for at støtte IS i denne kamp og give dem pusterum:

”Målet med dette angreb er at svække vores folks modstandvilje. Angrebet er helt klart blevet foretaget for at støtte IS på i et tidspunkt, hvor vores militære styrker sætter deres [IS’, red.] hovedstad, Raqqa, under belejring og operationen er kommet i en fase, hvor man med koalitionstyrkernes støtte er ved at befri byen. ”

Råddet beskylder den tyrkiske præsident Erdogan og AKP regeringen for at støtte terror og udtrykker flg.: ”Lige siden erklæringen af Det Demokratiske Konføderale Selvstyre i Nordsyrien/Rojava, begyndte Erdogan sætte sit krigsmaskineri i gang. Den fjendtlige politik, som han fører, er et tegn på hans drømme om at ekspandere sine besættelser i Irak og Syrien.”

I pressemeddelelsen kaldes Den Internationale Koalition til at handle; ”[…] Selvstyret kalder Den Internationale Koalition med USA i spidsen til at sætte en begrænsning for Tyrkiets angreb, der hindrer os til at kæmpe mod terror.”

Kilde: ArtiGercek

*Se også: Executive Council (Rojava)