Oppositionsleder modtager etårig fængselsdom

Figen Yuksekdag, den fængslede medleder for det vestreorienterede tyrkiske oppositionsparti Folkenes Demokratiske Parti (HDP), har modtaget en etårig fængselsdom for ”propagandavirksomhed for en terrororganisation”  

Dommen blev udstedt af retten for hård kriminalitet i Istanbul, som også konkluderede at hun havde ”hyldet kriminalitet og kriminelle” i en tale hun holdt ved en begivenhed i 2015, opført i anledning af årsdagen for fængslingen af Abdullah Öcalan, stifteren og lederen af Kurdistans Arbejderpartis (PKK)  

Yuksedag nægtede sig skyldig idet at hun fastholdt ,at talen støttede fredsprocessen mellem regeringen, PKK og Öcalan.

”Der var brug for at jeg holdte den tale. Det var for at sikre freden i Tyrkiet. Jeg fortryder det ikke. Det havde været en forbrydelse ikke at holde den tale”

Yuksekdag blev frataget sin parliamentariske immunitet og derefter sin status som lovgiver. Hun har siddet i fængsel siden november 2016.