KCDK-E: “NEJ” til AKP-MHP fascismen d. 16. april

KCDK-E, Den Demokratisk Europæiske Kurdiske Samfunds Kongres, udtrykte at et “nej” ved kommende folkeafstemning i Tyrkiet er et nej til AKP-hegemoniet og diktaturet. Budskabet er: “Jo flere der går til stemmeurnerne des flere nej-stemmer vil vi få og dermed sagt stop til Erdogans stadige fremfærd”.

KCDK-E udtalte i en officiel pressemeddelelse, at det var alle folk i Anatolien og Mesopotamiens ansvar, at man bakkede op om et nej og handlede der ud fra.

“Erdogan og Bahceli diktaturet og fascismen er villige til at gøre alt der falder i deres magt for at nå deres mål, om det så ville ramme alle etniciteter.”

”Målet med valget er at få indført et styre, hvor man kan indfører love og regler, der gør at man gennemfører sin totalitære politik. En politik hvor man vil sørge for at alle anderledes tænkende såsom eksempelvis socialister, etniske minoriteter, religiøse mindretal og demokrater mister deres indflydelse på landets politiske udvikling. Vi er nået til punkt, hvor det er blevet til en æressag at kæmpe mod Erdogans diktatur, da den udvikling kun er til skade for alle folkene. Ligesom ved valget d. 7. juni vil vi sejre og kæmpe for til det sidste mod et nej, da det er vores pligt at kæmpe mod de undertrykkende kræfter. Vi siger igen og igen at stemme nej er at sige nej til fascismen og et eneherre styre, og vores mål er at nej-stemmerne styrkes. Vi skal med alle vores demokratiske midler sørge for at bekæmpe disse udemokratiske kræfter, hvis magt ikke gavner mangfoldigheden”.

Enhver stemme er dødsensalvor

KCDK-E opfordrer til at der stadig arbejdes intensivt, og at man går fra dør til dør for at nå alle stemmer, samt sørge for at overbevise folk om at de skal stemme nej, koste hvad det skal. Hvis der er behov for at folk skal køres til valgstederne, så er det der skal til, da målet kun er at der stemmes nej. Vi skal overbevise folket om, at de skal stemme og fortælle om nødvendigheden af det fællesskab opgaven skal løses i. Hvis ikke vi handler og arbejder struktureret og målrettet, så er det som at bidrage til det fortsatte fascistiske AKP-MHP styre. Det handler om at prioritere sine valg og fokusere på, at vi får det ønskede nej, fortsatte KCDK-E med i sin pressemeddelelse.

KCDK-E: ”Erdogan er imod alle kræfter i landet, som ønsker demokrati og vil derfor med al sin magt og midler undgå, at disse kræfter kommer til orde. Erdogan ønsker at kvæle og fængsle alle, som ikke er med ham. Derfor skal vi i fællesskab kæmpe mod Erdogan og tage til stemmeurnerne. Vi er alle ansvarlige for, at alle vores nærmeste og bekendte stemmer for et nej. Der skal ikke ventes til i morgen, men handles nu, da kampen mod fascismen ikke kan vente en eneste dag. Jo hurtigere vi handler mod fascismen, des hurtigere opnår vi vores mål og hurtigere vil fascismen miste sin indflydelse”.

KCDK-E understregede, at hver stemme der stemte mod Erdogan var et nej til en enehersker. Endvidere pointerede KCDK-E, at det var vigtigt, at folket huskede på de umenneskelige  handlinger som de tyrkiske specialstyrker og militær havde udført i Cizre, Silopi, Nusaybin og Sirnak, hvor man bl.a. havde jævnet byerne med jorden.

At stemme nej betyder:

  • at vi er imod forskelsbehandling på tværs af etnicitet og religion.
  • at vi siger stop til den fortsatte undertrykkelse og massakre.
  • at vi står imod Erdogan-Bahceli fascismen.
  • at vi går ind for forsamling og forsoning.
  • at vi skaber plads til demokratiets og frihedernes udfoldelse.
  • at vi respekterer kvinderne og bekæmper mod IS’ feudale kvindesyn.

Kilde: ANF