Intensive kampe udenfor Raqqa, flere IS-folk dræbt

Et område på størrelse med Amager er befriet fra Islamisk Stat (IS) under heftige kampe med Syrian Democratic Forces (SDF). Modoffensiven gengælder et angreb fra IS, som har lidt store tab. Op mod 50 medlemmer af terrorgruppen meldes dræbt under de uafbrudte kampe over næsten 2 døgn mellem SDF og IS i Safsafah provinsen udenfor Tabqa.

Offensiven, der blev startet af SDF for at befrie Tabqa byen og dæmningen i området fra IS, fortsætter med det endelige mål at belejre Raqqa.  Styrker fra Eufrat Vredesslaget (Wrath of Eufrats, red.) har rettet et massivt angreb mod IS indenfor de sidste 36 timer i området (6. april 2017).

Om aftenen den 4. april var der alvorlige sammenstød mellem SDF og IS omkring luftbasen i Tabqa og særligt omkring Safsafah, der ligger 7 km fra det østlig Tabqa. Sammenstødet mellem de to parter forløb intensivt over natten og efterfølgende dag.  

IS angriber mest fra Tabqa’s centrum

Der er fortsat meget voldsomme sammenstød i det område, hvor IS gentagne gange har angrebet direkte fra Tabqa’s centrum. IS angriber intensivt med tunge våben og individuelle selvmordsangreb og sprængstoffyldte-køretøjer for at forsøge på at bryde blokaden omkring Tabqa.

Civile som skjold  

IS forhindrer de civile, som gerne vil væk fra området. Civile, der forsøgte at flygte fra området, blev et direkte mål for terrororganisationen. IS har placeret snigskyttere i området, hvorfor de civile, som fravælger at bevæge sig væk fra området, forbliver fanget i deres huse. De civile bliver altså brugt som skjolde af IS. Som følge af dette er der ingen konkrete oplysninger om, hvor mange civile der er blevet dræbt eller såret i området. SDF meddeler, at deres styrker som reaktion på dette har handlet langt mere forsigtigt for at ikke skade de civile.

Mere end 10 selvmordsangreb har fejlet og 8 køretøjer ødelagt

IS har indledt individuelle selvmordsangreb på SDF’s positioner, efter at de gentagne gang ikke kunne opnå resultater fra direkte at angribe. IS har forsøgt at bryde blokaden med 10 individuelle og separate selvmordsangreb, dog uden resultat. Under forsøget blevalle selvmordsbombere  dræbt af SDF styrker.

IS ønskede også at ramme SDF med 8 køretøjer med sprængstof. Det meldes, at køretøjerne var specielt pansrede. Alle køretøjer blev ødelagt før de nåede at gøre skade på SDF. Efterfølgende har SDF overtaget en mængde Kalashnikovs og kanoner af mærket BKC og et stort antal kugler, der tilhører IS.

2 journalister såret og 2 SDF’er mistede livet

Nazim Dastan fra DIHABER og SDF’s presseansat Mazlum Dogan blev såret, mens de observerede sammenstødet ved Safsatahs landsbyer. Det meldes envidere, at krigere fra SDF mistede livet under de voldsomme sammenstød som fandt sted. I skrivende stund er området yderst betændt med fortsatte kampe mellem SDF of IS, og det meldes at kampen fortsætter sydvest for Tabqa, hvor små landsbyer én for én ligger scene til bombardement.

Kilde: Yeni Özgür Politika