Befriede områder omkring Raqqa overladt til civil folkeforsamling

Styrker fra Syrian Democratic Forces (SDF) har befriet en del af det sydøstlige Raqqa fra IS. Området og landsbyer der nu er fri for IS er blevet overgivet til den midlertidigt etablerede, civile folkeforsamling.

Den midlertidige civile folkeforsamling  har holdt et  pressemøde. Pressemødet blev gennemført af af medforkvinde Leyla Mustefa i landsbyen El-Menaxir. Her udtalte Mustefa:

”For det første vil  vi som Raqqa´s civile folkeforsamling gerne takke SDF’s styrker for deres indsats. Desuden har SDF lovet at redde Raqqa-området fra IS. Størstedelen af Raqqa blev befriet af de martyrlige helte, der har sat deres liv på spil for at redde området fra IS.

Vi lover, at Raqqas civile folkeforsamling vil udføre sin ærværdige pligt og give området tilbage til folket. Vi vil arbejde på at møde vores folks behov. Dem, der er ansvarlige for indenrigssikkerheden vil beskytte de befriede områder. Raqqas civile folkeforsamling vil forsætte med at udføre sin pligt  både i landområder og byer,  nu da Raqqa centrum er blevet befriet fra banderne.

Til sidst ønsker vi  at vores folk  støtter op om opbygningen af et pluralistisk og demokratisk samfund.”

 

Kilde: ANHA