Tyrkiske lærde på flugt organiserer sig i Europa

 

Den 17. og 18. december 2016 dannede 67 aktivister fra vidt forskellige faggrupper ”Europa Forum mod Krig og Diktatur og for Fred”, på tyrkisk “Avrupa Forum”. De fleste af aktivisterne er for nyligt blevet tvunget til at forlade Tyrkiet. Efter møderne, som blev gennemført i Berlin ved hjælp af Rosa Luxemburg-foreningen, blev det besluttet at udsende en deklaration som kalder alle til kamp mod krig og diktatur. Deklarationen, som er udgivet på 5 forskellige sprog starter således: ”Vi er imod det fascistiske diktatur som begrænser det tyrkiske folks frihed og har kastet det ind i en blodig krig”.

Forummets koordinationsudvalg består af Ahmet Nesin, Cetin Gürer, Defne Asal, Demir Kücükaydin, Engin Sustam, Filiz Kocali, Fuat Ates, Hatip Dicle, Mehmet Faruk Ôztürk, Mehhmet Rauf Kesici, Mustafa Sarisülük, Nil Mutlu Er, Pinar Senoguz, Ragip Zarakolu, Rotinda Polat, Sakine Essen, Selim Eskiizmirliler. I den kommende tid vil det blive klart, hvilken vej Avrupa Forum vil gå.

Deklarationen lyder som følger:

”Vi er akademikere, som kæmper for at fortælle sandheden om, at det fascistiske diktatur begrænser det tyrkiske folks frihed og har kastet det ind i en blodig krig. Vi er journalister fra tv, fra radioen og fra aviserne samt forfattere som forsvarer folkets ret til nyheder. Vi er politikere som går forrest for folkets lighed og broderskab. Vi er jurister som kæmper for retfærdighed. Vi er kunstnere, som støtter den frie sjæl. Vi er fagforeningsfolk, som kæmper både for brød og roser. Vi er kvinder, der ikke bøjer os for vold, voldtægt og patriarkatet. Vi er folk fra LGBT-Organisationer, som skriger på frihed og lighed. Kort sagt er vi kurdere, tyrkere, alevier, jøder, armenere, tjerkessere, grækere, romaer, syrere, ezidier og kristne som er blevet frataget det sted hvor vi skulle leve et frit og retfærdigt liv. Vi er blevet gjort arbejdsløse i det land vi er født i, fordi vi ønsker fred og frihed. De ønsker at tage vores ret til at leve, arbejde, udtrykke og organisere os. De udsætter os for trusler, for ransagninger i vores hjem, de udsætter os for vold og tortur og for utallige domme efter uretfærdige love. De ønsker at stemple os, de ønsker at gøre os til syndebukke og de ønsker at fængsle os. Når vi ønsker ret og frihed svarer Erdogan med krig, han anerkender hverken grænser eller love. Erdogan og hans beskidte lakajer bruger kuppet som undskyldning for hensynsløst at ødelægge livet og dets skønhed. Han gør undtagelsestilstanden permanent og fører samfundet udi et blodigt diktatur ved at bygge politiske bastioner for det fascistiske regime. Staten har taget kontrollen over lovene. Tortur, chikane og voldtægt bliver gjort accepteret overalt. På grund af dette og på grund af at lov og retfærdighed ikke bliver regnet for noget, er vi kommet til Europa fra Tyrkiet. Vi erklærer og står ved vores ord at vi vil fortsætte vores kamp sammen for at genoprette et demokratisk og fredeligt Tyrkiet ligegyldigt hvor vi er. Vi er blevet mål for det totalitære regime som ikke regner livet og dets skønhed for noget, vi er blevet tvunget til at leve i forskellige europæiske lande. Vi er sammen fordi vi vil råbe højt at vi ikke tier stille, at vi aldrig vil tie stille om undertrykkelse af menneskerettigheder, tyranni, uretfærdighed og lynching, lovløshed, kønsdiskrimination, racediskrimination, diktatur og blodig krigspolitik. Under navnet EFKDF hilser vi med beslutsom optimisme vores kammerater og venner som kæmper for et fælles liv i et frit samfund. Vi inviterer alle til at kæmpe skulder ved skulder for, sammen med os, at virkeliggøre vores ønske om at kunne leve frit i fred og demokrati.”

Oversat af kurder.dk fra: http://anfturkce.net/guncel/turkiye-den-ayrilmak-zorunda-birakilanlar-avrupa-dan-ses-verdi

For mere information om Avrupa Forum: http://avrupaforum.org/