Raqqa offensiven stormer frem: SDF

Dilbirin Kobane, kommandant ved Syrian Democratic Forces (SDF), oplyser til HAWAR News, at Raqqa – Deir al-Zor vejen er blevet afskåret under slaget kaldet “Eufrat Vredesslaget”. Hun tilføjer, at næste skridt er, at SDF styrkerne er på vej til at befrie to strategisk vigtige områder, som består af to bakketoppe. De to toppe er under den militante islamistiske gruppes kontrol. Målet er at omringe Raqqa, som betragtes for at være Islamisk Stats’ (IS) højborg i Syrien.

Kommandacentret ved “Eufrat Vredesslaget” har afholdt et pressemøde for at præsentere udviklingen, som er sket under alliancens offensive tredje fase. Under mødet blev der orienteret om, at SDF styrkerne begynder at rykke frem i retning af to strategiske bakker med det formål at belejre Raqqa.

Pressemeddelelsen blev læst af Dilbirin Kobane, som er en af kommandanterne under SDF.

I anledning af den Kvindernes Internationale Kampdag den 8. Marts, blev der ønsket glædelig kvindernes kampdag i pressemeddelelsen. Derudover har Dilbirin Kobane angivet at “Eufrat Vredesslaget” krigere også har taget kontrol over vandkanalen der ligger omkring Raqqa. Desuden har hun peget på, at SDF styrkerne kan omringe hele Raqqa, hvis de befrier de to strategiske bakketoppe.

I forhold til de civiles sikkerhed i Raqqa, opfordret kommandanten alle borgere i Raqqa om at holde sig væk fra de steder, hvor IS måtte befinde sig, og at de må søge mod befriet territorium.

Afslutningsvis udtalte Dilbirin Kobane flg.: ”Vores styrker har fortsat høj moral for fremrykning. Vi er klar til at befri hele det syriske territorium. ”

 

Oversat af kurder.dk fra http://tr.hawarnews.com/savascilarin-reqqayi-kusatmasina-cok-az-kaldi/