Raqqa offensiven: Militser nedsænket fra luften, civile sikret

????????????????????????????????????

Kommandant indenfor Syria Democratic Forces (SDF), Rojda Felat, oplyser til ANHA News, at offensiven fortsætter målrettet mod Raqqa efter at provinserne omkring byen, herunder Tabqa og dæmpningen i byen (Sevra) for nyligt blev befriet.

Offensiven populært kendt som Wrath of Eufrates igangsætte angreb ad to fronter, idet SDF for nyligt nedsænkede en gruppe militser fra helikopter syd fro Eufrat floden, og at de siden befriede flybasen i Tabqa fra IS.

Dæmpningen i Tabqa er nu under kontrol

Rojda Felat meddeler, at operationen mod dæmpningen fortsatte målrettet, uforhindret og yderst forsigtigt grundet dæmpningens strategiske vigtighed. SDF kontrollerer halvdelen af den 4 km lange dæmpning, men de håndterer situationen med forsigtighed for at undgå skader på infrastrukturen.

Der har været forlydenheder om skader på dæmpningen, og hertil meddeler SDF-talskvinden, at der er tale om bevidst nyhedsproduktion rettet mod demoralisering og forhindring af offensiven mod Raqqa: “Vi har været meget forsigtige overfor infrastrukturen og dæmpningen. Vores styrker har vist stor forståelse og opmærksomhed omkring dæmpningen. Skurkene har placeret miner i området. Så skulle der forekomme skader på infrastrukturen, ville det grundet IS.”

Hun fortæller, at grundet dæmpningens vigtighed for hele Syrien, og fortsætter at befrielsen af den ville betyde en total omringelse af Raqqa, og at det vil være den sidste dæmpning under IS’ kontrol.

Nye militære kompetencer

Operationen har samtidigt betydet, at SDF har opnået nye kompetencer, idet SDF for første gang nedsatte bevæbnede styrker ned til området fra luften. En begivenhed som har skabt omtale i flere internationale medier.

Op mod 5 tusinde civile skulle være reddet fra IS’ horrible jerngreb. De alle befinder sig i sikre områder, hvor deres behov bliver mødt, orienterer Rojda Felat.

Kilde: ANHA