FN rapport tilbageviser påstande om etnisk udrensning udført af SDF og YPG

En rapport fra FN’s menneskerettighedsråd udgivet d. 10. marts, tilbageviste alle påstande om etniske udrensninger udført af YPG eller SDF.

Den tyrkiske besætterstat vedbliver at beskylde YPG og SDF for at udføre etniske udrensninger mod arabiske samfund i regionerne omkring Manbij og Tishreen Dæmningen.

Udtalelsen indeholdt:

91- ”Tilstedeværelsen af skjulte bomber lagt ud af ISIL retfærdiggør at beordre midlertidig forflytning af civile fra områderne omkring Tishreen Dæmningen og Manbij, men kun så længe påkrævet for at SDF tropperne kan tage de nødvendige skridt for at sikre civilbefolkningens sikkerhed. Derudover bar SDF myndighederne ansvaret for at sikre at enhver midlertidig forflyttelse blev udført under tilfredsstillende omstændigheder med hensyn til husly, hygiejne, helbred, sikkerhed og ernæring, og at medlemmer af samme familie ikke blev adskilt. Forflyttede individer modtog ikke tilstrækkelig assistance fra SDF eller YPG i denne forbindelse.

93- ”På trods af at beskyldninger om ”etnisk udrensning” fortsat blev modtaget gennem perioden under gennemsyn, fandt Kommisionen ingen beviser til at underbygge påstandene om at YPG’s eller SDF’s styrker nogensinde gjorde arabiske samfund til mål på bagrund af etnicitet, ej heller at YPG’s kantonale myndigheder systematisk søgte at ændre den demografiske sammensætning af territorier under deres kontrol gennem krænkelser retter mod nogen specifik etnisk gruppe”.

Kilde: ANHA