Heyva Sor a Kurdistané købte bolde og legetøj til børn i flygtningelejren Lavrion.

ANF Images

Et udvalg af frivillige fra Heyva Sor a Kurdistan har besøgt to flygtningelejre ved byen Lavrion, i nærheden af Atina, Grækenland. I lejrene bor der bl.a. ca. 700 kurdiske flygtninge under trængte forhold.
Udvalget, der besøgte lejrene, holdte en række møder med lejrens beboere og udarbejdede en liste over de mest nødvendige fornødenheder. Efter en fælles beslutning blev der købt 100 senge, 8 ovne, 3 vaskemaskiner, 25 el-radiatorer og armaturer til lejrenes badeværelser som enten manglede eller var i dårlig stand. Desuden købte Heyva Sor a Kurdistané bolde og legetøj til børn i lejren.

”VI VIL ALTID HJÆLPE JER”

Udvalget holdte siden et informationsmøde med de kurdiske afstedkomne på lejren og orienterede om Heyva sor a Kurdistané´s velgørenhedsaktiviteter i Kurdistan. Musa Rojava udtalte under mødet: ”Vi er en organisation der prøver at hjælpe vores folk. Vi opererer overalt i Kurdistan. De nødlidte folk i Kurdistan vil altid være vores førsteprioritet. Men I må ikke tro at vi har glemt jer. Vi vil altid hjælpe vores folk uanset hvor de måtte befinde sig.”

Udvalget afsluttede sin en uge lange besøg i landet med et par møde med foreningerne ”Det kurdiske folkeforsamling i Grækenland” og ”Kurdistan Kulturcenter” i Atina for at høre om kurdernes situation i hele Grækenland.