Støt kurderne i deres kamp mod tyrkisk statsundertrykkelse.

Til offentligheden

Siden den 24. juli 2015 har tyrkiske militære styrkere angrebet kurdere uafbrudt. Angrebene er ikke kun rettet mod guerillaerne på bjergene. De fleste af angrebene er nemlig rettet mod civile folk. Kirkegårdene, skovområder, landsbyerne, beboelsesområder, selve storebyer bliver mål for angrebene. Alt, der er kurdisk og alt, der har en værdi og betydning for kurdere bliver mål for tyrkiske militærs angreb. Kurdistans natur og de kurdiske byer bliver mål for det tyrkiske militærstyrker.

Den igangværende krig mod kurdere blev sat i værk af AKP regeringen og præsidenten Recep Tayyip Erdogan for at bevare deres magtposition. De ville ikke acceptere udfaldet af valgresultaterne den 7. juni, hvorfor de med krig, bombeattentater og kaos fik landet tvunget til at gå på genvalg den 1. november. Ved at optrappe konflikten og krigsførelsen med kurdere og andre demokratikæmpere fremhav AKP deres trusler om fortsat uro, ustabilitet og krig, såfremt de ikke får flertallet ved omvalget 1. november. Valgresultaterne har påvist, at AKP´s skrammekampagne har virket. Nu pisker AKP stemningen endnu mere op ved at intensivere angrebene. Det hele er sat op, således Recep Tayyip Erdogan kan opbevare sin magtfulde position i landet ved at foretage den systemændring, der kan gøre ham den eneherskeragtige præsident.

I de sidste 10 dage har byen Silvan i Diyarbakir provinsen belejret og angrebet af tyrkiske speciale sikkerhedsstyrker. Der har været udgangsforbud i sidste 10 dage i byen og der foreløbig meldinger om flere end 10 civile der blev skuddræbte. Flere huse, forretninger er bombet sønder. Tyrkisk hær har belejret byen med tungevåben og kampvogne. Alt tyder på, at der ikke en sikkerhedsoperation som regeringen påstår men snarere, at Tyrkiet har erklæret krig mod den kurdiske by. I de sidste 6 måneders tid har vi oplevet lignende operationer i andre kurdiske byer som Cizre, Gever (Yüksekova), Silopi, Diyarbakır, Varto, Şırnak mfl.

Ovennævnte byer sammen med flere kurdiske byer har erklæret de facto selvstyre, som reaktion på tyrkiske stats undertrykkelse i mange år. Selvudråbte selvstyre i disse byer skal anses som en legitim reaktion fra det kurdiske folk, der ikke længere vil finde sig i tyrkisk statsstyret vold og undertrykkelse, hvor kurdisk identitet fornægtes, politiske aktive kurdere forfølges og likvideres af efterretningstjenesten med rødder i den dybe stat.

Kurdistan og kurdere er dermed under angreb. Lige nu er byen Silvan og dens beboer er under det mest brutale, hårde angreb. Folket i Silvan kæmper for at opbevare retten til et frit og ligeværdigt liv. Derfor er der tale om en ærefuld kamp, ligesom kampen i byen Kobané.

Vi beder alle kurdere og deres venner at vise solidaritet med de tapre folk i byen Silvan. Hermed vil vi appellere til alle demokratiske kræfter her i landet at udvise solidaritet med kurdere i deres kamp mod undertrykkelse.

Med kammaretlige hilsner

FEY-KURD (Sammenslutning af Kurdiske Foreninger i Danmark)