Indkald til international solidaritetsdag med Kobanê.

Demonstration for Frihed og Genopbygning af Kobane 1.November i København

* Kl.14.30 mødes vi ved Enghaveparken

* Kl.15 fakkeloptog fra Enghaveparken med PYD Danmark, FEY-KURD, Enhedslisten, mm.

* Kl.16 markering ved Rådhuspladsen med talere og musik arrangeret af Kurdisk Forum.

Musik af Henrik Strube og Fahri Dag.

 

Indkald til international solidaritetsdag med Kobanê.

1.november 2015

Siden revolutionen i byen Kobanê den 19. juli 2012 hvor folket har overtaget styrelsen af byen for et mere frit og retfærdigt liv, har byen Kobanê og hele Rojava området stået overfor utallige militære kampagner og angreb. Ligesiden har de militante ekstremister belejret dette område, som inspirerer til at bygge et nyt liv og en ny tilgang med åben social, kultural, religiøs tilgang og etnisk diversitet. På trods af angrebene har Rojavas folks vilje til en ny æra og en ny administration, deres tilknytning til revolutionen været uovervindelig. Det kulminerede med Kobanês menneskelige forsvar og ekstremisternes nederlag.

Modstanden markerede begyndelsen for enden på myten om ISILs evne til at kontrollere en hvilken som helst by, og bevidste overfor verden, at sammenholdet mellem folkets vilje og de lokale institutioner i et geografisk område er nok til at vinde over terrorisme, og dermed beskytte menneskeheden og skabe fred.

På trods af det, har prisen for denne sejr været høj og konsekvenserne kan stadig ses i vores daglige liv. Kobanê, modstandens hovedstad, er ødelagt og 70 % af husene er ødelagt og de fleste af indbyggerne er emigeret og spredt over hele verden.

Alligevel har folkets vilje og ønsker ført mange tilbage til deres hjem for se deres bys styrke, disse beslutsomme mennesker er frontlinjen i menneskehedens globale kamp imod terrorisme, Denne stolte nation, ledt af deres stolte styrker, Folkets beskyttelsesenheder (YPG) og Kvindernes beskyttelsesenhed (YPJ), bekæmper tilstadighed ISILs terrorisme gennem et fællessamarbejde med alle komponenter af Rojava regionen; kurdere, arabere, syrere og assyrere, og hjælp af den internationale koalitions luftstøtte. Og det på trods af at være besat og uden adgang til medicin og mad, som konsekvens af Tyrkiets lukning af den eneste grænseovergang til området.

Befolkningen i Kobanê og Rojava forventer støtte fra dem som deler deres værdier, værdier om fred og retfærdighed, i kampen mod terrorisme, for at genopbygge Kobanê og for på lovligvis, at presse Tyrkiet til at åbne en humanitær korridor.

Dette er endnu ikke sket og løfterne er ikke opfyldt. Derfor, på den 1.november 2015, indkalder vi alle nationer til at stå i solidaritet med Kobanê og dets stolte folk, som har inspireret verden via dets sejre over menneskehedens fjender.

Til sidst ønsker vi blot at sige; jo større din støtte til Rojava og Kobanês folk, er, jo størrer er chancen for mere fred, lighed og sejre over de menneskelige værdiers fjender. Både i regionen og verden over.

Bestyrelsen for Kobanê kantonen – Syrien.

27/10/2015