AKP-regeringen forsøger at manipulere med den kurdiske våbenhvile og med massakren d. 10. oktober

Den kurdiske befrielsesbevægelse, PKK, deklarer en ny våbenhvile, men det tyrkiske militær og politi angriber fortsat dagligt kurdiske civile og guerillastyrker.

Så snart det var tydeligt for enhver, at PKK ville erklære våbenhvile, annoncerede AKP, at de ikke var interesserede i den, men tværtimod ville “fortsætte krigen til den bitre ende”. Efter deklarationen var offentlig, gik regeringen øjeblikkeligt igang med at øge deres militære operationer og fængslede bl.a. civile. Disse handlinger viser tydeligt AKP’s intention om fortsat krig. AKP forsøger helt åbentlyst at skabe en atmosfære af krig, for at nå deres mål ved det kommende valg d.1 november.

Efter den kurdiske våbenhvile blev offentliggjort og massakren i Ankara d.10 oktober, startede de politiske operationer. Ankara-massakren (102 dræbte civile) blev udført for at undertrykke den kurdiske befrielsesbevægelse og de demokratiske kræfter i Tyrkiet. Denne massakre har saboteret den positive atmosfære, som en våbenhvile ville have ført med sig.

Her efter massakren udnyttes den til, at angribe de selvsamme som var ofrene i Ankara. Mange borgmestre og HDP-ansatte bliver stadig anholdt. Der er ingen borgmestre tilbage i Agri, Igdir, Kars, Erzurum, Van og Mus. Præcis ligesom det var de demokratiske kræfter som var målet i Ankara-massakren, er det de demokratiske kræfter som fortsat er målet for masseanholdelserne.

Det er tydeligt, at AKP-regeringen forsøger at udnytte våbenhvilen og massakren til deres egen fordel. AKP står idag fuldstændig uden fornuft, politiske integritet og initiativ. AKP kan ikke tilbyde nogen løsning på landets sociale problemer. AKP har nu kun en metode til rådighed: undertrykkelse og dominans! Metoden til at blive ved magten har ændret sig fra politiske til hensynsløs undertrykkelse af folket. Dette har bragt Tyrkiet på randen af en katastrofe.

AKP har bevidst forsøgt at dyrke polarisering og spændinger i forsøget på at blive ved magten. Ved at gøre dette håber AKP, at de kan tiltrække nationalister og chauvinister. Spændingerne, konflikten og polariseringen er altsammen dele af en bevidst strategi udviklet af Tayyip Erdogan. På denne måde håber han på at udrydde den kurdiske befrielsesbevægelse og de demokratiske kræfter. Hver dag forlanger Erdogan fælles front imod terroren. Denne nye politiske strategi afslører, at det er præsidentpaladsets Gladio som står bag ved massakrene.

Ikke destro mindre er det folkefællesskaberne i Tyrkiet som betaler prisen for Erdogans politik. Polariseringen generere ikke bare en politisk atmosfære hvor provokationer trives, det skaber også konflikter. Alle massakrene og angrebene mod befolkningen og de demokratiske kræfter, de intensiverede sammenstød i bjergene og byerne, er alt sammen en direkte konsekvens af Tayyip Erdogans politiske indgangsvinkel.

Alle globale demokratiske kræfter og de demokratiske kræfter i Tyrkiet må modstå denne politik, og de må udvikle en demokratisk opposition for at overkomme den nuværrende demokratiske krise i Tyrkiet.

Alle demokratiske kræfter og det internationale samfund må anerkende, at ovenstående er realiteterne. Kun modstand mod denne mentalitet kan skabe demokrati, fred og stabilitet i Tyrkiet.

De tyrkiske folkefællesskaber og demokratiske kræfter vil have enhed. Tayyip Erdogan underminerer denne enhed og provokere til dybere adskillelse og splittelse.

 

Med venlig hilsen

Fey-Kurd