Pressemeddelelse: PYD Danmark: “Kobane under angreb igen”

Pressemeddelelse: PYD Danmark: “Kobane under angreb igen

I skrivende stund er kurdere landet over i sorg og foragt over terrorangrebet i opstandens by Kobane tidlig i morges. Grænsen til naboen Tyrkiet, som har været præget af humanitær krise siden befrielsen af Kobane som følge af de tyrkiske myndigheders embargo, blev døren til en massakre med hidtil mindst 100 døde og over 200 sårede. Seneste udmelding fra kurdiske myndigheder er, at mere end 30 terrorister er dræbt af de kurdiske styrker, mens enkelte kampe fortsat bluser i byen.

Vi fordømmer på det kraftigste dette modbydelige angreb fra historiens hidtil mørkeste kræfter, og anmoder den danske offentlighed om at rette blikket imod NATO-allierede Tyrkiets gøren og laden i området. Flere spørgsmål står ubesvaret, men vigtigst af alt er, hvordan Da’esh (ISIS) kan bringe flere biler og motorcykler gennem den militært bevogtet grænsepost, når Tyrkiet ellers i flere måneder har hævdet, at grænsen skal holdes lukket for den nationale sikkerhed? Det er selvsamme grænse, som har været strengt lukket for humanitær bistand, journalister, NGO’er, mm.

Vi anmoder derfor den siddende udenrigsminister om at træde i karakter og udvise såvel humanitær som politisk ansvar over for terrorangrebet. Samtidig har vi en forventning om, at dette uklare engagement fra tyrkisk side omgående bringes for offentlighedens skue.

PYD DANMARK KONTAKTPERSON IBIS TAS 31734444