KURDERNE I DANMARK STRØMMER TIL STEMMEBOKSEN

I København er muligheden for at stemme til det tyrkiske parlamentsvalg startet og det vil fortsætte til den 31. Maj.
Den tyrkiske ambassade har opstillet to stemmeboks og de sidste to dage har over 400 kurdere stemt. Iblandt de kurdere, der kom for at stemme kunne man mærke en meget positiv indstilling, da man med HDP havde fået et håb om demokrati og mangfoldighed.
For at hjælpe og vejlede sit folk, så stod HDP’s valg-ansvarlige hele dagen til rådighed.

HDP i Danmark har siden den 8. Maj organiseret sig i en så stor grad, som ikke er set tidligere blandt kurdere i Danmark. Det ses bl.a. ved de minibusser, som kører fra fem destinationer og sørger for, at alle har mulighed for at stemme. Denne transportering vil løbende frem til den 31. maj være mulig.

Eksempelvis kom folk helt fra Jylland og Fyn for at afgive sin stemme. Endvidere vil der på datoerne den 11., 16., 17. og 24. maj kører 6 busser fra Jylland og omegn.

Efter endnu en hektisk og positiv dag, hvor folk strømmede til stemmeboksene, kom folk efterfølgende tilbage til Dansk Kurdisk Kulturcenters lokaler for at snakke om valget og de mange forhåbninger man havde.

I morgen vil vores valgbusser igen stå til rådighed og kører fra Ishøj, Ballerup, Hvidovre og Albertslund og transportere vores folk til valgstedet.

Med kammeratlige og venlige hilsner

HDP Danmarks Valgkommission