Serdal Benli, “MARTIN LIDEGAARD, TRÆD I KARAKTER”!

Den tyrkiske Sultan Erdogan og hans håndlangere raser over en dansk skulptur, som opstilles i København for at markere 100 året for folkemordet mod armenierne. At Tyrkiet benægter fortiden er der intet nyt i, men at DK – i modsætning til en lang række andre lande – fortsat officielt ikke har anerkendt massakren mod armenierne som et folkedrab, er mig en gåde. Selv svenskerne har anerkendt massakren som folkemord.

”Den danske regering fortier ikke omfanget af de tragiske begivenheder i 1915, men har ikke officielt anerkendt begivenhederne som et folkemord. Vores holdning er, at det bør overlades til historikerne”, skriver han i en mail til Politiken. (Udenrigsminister Martin Lidegaard).

MARTIN LIDEGAARD, TRÆD I KARAKTER!

Det er altid usmageligt, når politikere afviger fra demokratiske principper af politiske hensyn.

Udenrigsministeren afviser altså at lægge pres på Tyrkiet med en begrundelse om, at ”det ikke er en politisk opgave at vedtage en officiel, statslig udlægning af historiens gang”. Men det er jo netop det, Tyrkiet selv gør i denne sag, og tilmed så lidenskabeligt, at myndighederne straffer mennesker, som mener noget andet end staten.

Kære Martin en anerkendelse af det armenske folkemord handler ikke kun om, at Tyrkiet skal vedstå sig sin historiske forpligtelse og stå ved fortidens dystre side. Det leder også hen mod en anerkendelse af ytringsfriheden og dens mange former. Hvis vi forsat i 2015 ikke kan kritisere faktuelle historiske hændelser og anerkende disse som folkemord af latterlige politiske hensyn, bør det vække stor bekymring.


TRÆD NU I KARAKTER!

Af Serdal Benli, SF Gladsaxes folketingskandidat