KURDISKE, KRISTNE OG ASSYRISKE LANDSBYER ER UNDER MASSIVT ANGREB

Terrorbevægelsen IS har siden 23. februar angrebet massivt landsbyerne omkring byen Til Temir, i Rojava/Nordsyrien, hvorfra der er meldinger om en omfattende massakre mod den civile befolkning. I følge YPG styrkere i området, er angrebene primært rettet mod kurdiske, assyriske,kristne samt arabiske landsbyer og der er stor risiko for civile atter kan blive udsat for en omfattende massakre fra terrorbevægelsen.

Derfor opfordrer Demokratiske Union Party, PYD i Danmark til en protesdemonstration på onsdag d. 18.3.15 kl. 13:00 under parolen ” Vi ønsker ikke en anden Kobanî”.

Ved henvisning til sine lokale kilder i området i byen Til Temir, beskriver PYD truslen mod civile kurdere, kristne og assyrere så alvorligt, at der opfordres til akut indgriben fra koalitionsstyrkerne, inden det bliver for sent. PYD´s talsmand i Danmark Ibis Tas udtaler følgende;

“Islamisk Stat fortsætter med sine grusomme handlinger mod civile befolkning i Rojava. Den facistiske bevægelse har på det seneste angrebet utallige kurdiske, kristne og assyriske landsbyer, hvor de fortsat myrder og kidnapper civile i området Til Temir i det nordøstlige Syrien.”

PYD´s talsmand opfordrer desuden til, at koalitionen griber ind omgående, således man kan forhindre endnu en massakre mod civile kurdere, assyrere og kristne, som IS primært har rettet sit angreb mod. Kurdiske sikkerhedsstyrkere gør i følge talsmanden sit bedste, men der er brug for støtte fra det internationale samfund, hvis man skal modstå angrebene fra IS med tunge militære udstyrer. Talsmanden udtaler i den forbindelse;

“De krigsramte kurdere har brug for vores støtte. De kæmper for demokrati, solidaritet, frihed og fred. Vi skal stå sammen om kampen og på den måde forene vores kræfter med de kurdiske sikkerhedsstyrker. Vi beder derfor alle om at deltage i demonstrationen på onsdag mod IS’ facistiske kræfter.”

Demonstrationen finder sted onsdag d.18.03.2015 Kl. 13.00foran Christiansborg på adressen; Rigsdagsgården, 1240 København K

Kontakt: Ibis Tas, Repræsantant for PYD i Danmark

mobil.: 31 73 44 44
Mail: ibis@pyd.dk