2. PYD Konference blev afholdt i Albertslund

Prokurdiske parti i Rojava, Demokratiske Unions Parti, PYD har i dag afholdt sin nummer to konference i Albertslund hvor hundredvis kurdere og danskere deltog.

Repræsentanter fra PYD, Enhedslisten PUK, GORAN, PJAK FEY-KURD og KNK var til stede i konferencen, hvor de afholdte en tale.

Enhedslisten’s folketingskandidat Pelle Dragsted har i sin tale på konferencen sagde, at den revolutionære kamp i Rojava får ham til at tænke på Che Guevara og hans kamp. Dragsted har desuden hilst Rojava’s revolution.

Pelle Dragsted har endvidere hilst mange gange fra Nikolaj Villumsen som ikke kunne deltage konferencen grundet han er i udlandet. Dragsted har overbragt Nikolaj’s hilsener til konferencen og oplyst at Nikolaj Villumsen i næste uge igen tager ned til Kobane.

Enhedslisten’s internationale sekretær og folketingskandidat Eva Flyvholm har også holdt en tale, hvor hun blandt andet sagde følgende;

“Vi følger med i kampen og revolutionen i Kobané. Vi ønsker at dansk regering sender våben til kurderne samt opbygger Kobané.”

Ved konferencen blev desuden etableret PYD’s Bestyrelsesgrupper i henholdsvis i Sjælland, Jylland og Fyn.