“Pressemeddelse: Vi tager afstand fra vildledende udtalelser fra redaktøren for Jiyan.dk”

Med opfordring fra vores medlemmer, føler vi os forpligtet til at udsende denne pressemeddelelse, netop for at afklare nogle misforståelser, der kan opstå i en tid, diverse udtalelser til medierne og offentligheden nemt kan blive forvrænget og dermed resultere i en virkelighedsfjern forståelse for kurdernes nuværende situation.

Et væsentligt eksempel på sådanne forvrængede udtalelser kommer fra Deniz Serinci, en flittig brugt journalists udtalelse på Ekstra Bladet den 27. januar 2015, hvor han på baggrund af kurdernes sejr udtaler dette: – Hvis du spørger en kurdisk nationalist, vil han sige, at det var kurderne, der besejrede Islamisk Stat. Men det var det selvfølgelig ikke. Det skyldes USA’s luftbombardementer. Uden USA var kurderne færdige, siger Deniz Serinci, der har været i tæt kontakt med kilder i den krigshærgede by.

Denne udtalelse har stødt vores medlemmer som nægter og beklager sig over at være blevet betegnet for ”nationalister”, på baggrund af at de har en anden opfattelse af Kobanê krigen end Deniz Serinci. Nationalisme er netop hvad kurderne i et helt menneskealder har bekæmpet og stadigvæk bekæmper. At bruge begrebet ”nationalistiske kurdere” er en hånd imod den kurdiske minoritet i

Danmark samt deres trofaste venner. Vi er Ikke nationalister men tværtimod bekæmper af ultra-nationalisme, til tider fascistiske regimer som Tyrkiet, Iran og Syrien.

Det skal for god ordens skyld siges at FEY-KURD tager skarpt afstand fra denne vildledende udtalelse, hvis formål er at frarøve æren af Kobanê’s frihed fra kurderne, til ære for koalitions styrker. Vi finder udtalelsen uheldig og uacceptabelt og fuldstændig kontrast med de hundredevis af kurdiske unge, der har sat deres liv og legemer på spil for at bekæmpe Islamisk Stats rædsler i Kobanê.

Vi beklager Deniz B Serincis ovennævnte udtalelse der har stødt vores medlemmer, samt en række andre uretfærdige beskyldninger, blandt andet omkring mudderkastning på kurdernes bevæbnede enhed PKK, hvor han på bestræbelserne på at fremstå son en objektiv journalist, i virkeligheden har et subjektiv indfaldsvinkel, der til tider virker fjendsk og ikke mindst virkelighedsfjern.

Med venlig hilsen
FEY-KURD (Sammenslutning af Kurdiske Foreninger i Danmark)