Film, dokumentarer og debat om mennesker på flugt

Kurdiske filmdage

Film, dokumentarer og debat om mennesker på flugt

Copenhagen Kurdish Filmdays (CKF) løber af stablen for fjerde gang i dagene 19.-22. februar 2015. Forbundet for Kurdiske Studerende og Akademikere (FOKUS-A) inviterer filmentusiaster og interesserede til fire dage i dramaets, dokumentarens, dramaturgiens og håbets tegn. Programmet åbner op for en verden, vi ellers kun kender fra mediernes overskrifter.

Temaet for CKF er i år ”Flugt, håb og drømme” og er understøttet af prisvindende spillefilm og stærke dokumentarer af instruktører, der har skrevet deres navne med guldbogstaver i kurdisk filmkunst.

Om åbningsfilmen, ’Song of My Mother’ (Erol Mintas, 2014), fortæller FOKUS-A: ”Sidste års vinderfilm på den internationale filmfestival i Sarajevo er en vemodig og kærlig fortælling om læreren Ali, der bor med sin aldrende mor, Nigar, i Istanbuls Tarlabasi-distrikt – hjem for mange fordrevne kurdere siden 90’erne.” En humanistisk, troværdig og velspillet film om fordrivelse, splittelse og søgen (Ali spilles af Feyyaz Duman, der også vandt prisen for bedste skuespiller i Sarajevo).

På programmet finder man også dokumentarfilmen ’Once Upon a Time’ (Kazim Öz, 2014), der høstede Juryens Specialpris på sidste års Istanbul International Film Festival, og ’Come to My Voice’ (Hüseyin Karabey, 2014), som vandt hele tre priser på samme festival, foruden den attraktive publikumspris på filmfestivalen i Milano.

Efter sidste års succes, hvor mere end tusinde gæster besøgte filmdagene, afholdes CKF igen i år i Cinemateket i København. Cinematekets Asta Bar omdannes til en kurdisk lounge og vil med billedudstilling, te, mad og musik danne ramme om og ære mennesker på flugt. Deudover vil Asta Bar være forum for paneldiskussioner med NGO’er, sagkyndige på flygtningeområdet og repræsentanter fra filmverdenen, der vil belyse det liv, som en flygtning lever.

Information, program og billetter:

fokus-a.dk  og  Cinemateket.dk

Pressekontakt:

Esmer Mamedî: 52 40 33 83, Mîdya Tayyeb: 31 79 90 46, info@fokus.a.dk

Varmeste hilsner

FOKUS-A