YPG dræbte næsten 5000 ISIS medlemmer i 2014

Folkenes beskyttelses enheder (YPG) har meddelt en statistik vedrørende 2014. Her fremgår det at næsten 5000 bandemedlemmer er blevet dræbt i kampe og under operationer i de forskellige dele af Rojava i 2014.

YPGs officelle talsmand Rêdûr Xelîl afholdte en pressekonference i fagforeningsbygningen i byen Rimêlan, hvor disse tal for 2014 blev annonceret.

Xelîl sagde at i løbet af 2014 havde der været hårde kampe mellem YPG styrker og banderne fra ISIS i forskellige dele af Rojava. I den forbindelse var 4964 dræbte i kamp bekræftet, 228 lig var erobret af YPG og 11 bandemedlemmer var taget til fange.

YPG talsmanden evaluerede den militære situation og den nyeste udvikling, og sagde at YPGs styrker med succes havde gennemført 3 historiske faser, og tilføjede:

“ Den første fase var at rede titusindevis af Yazidier fra ISIS banderne i Sinjar og åbningen af den humanitære kooridor, så 150.000 Yazidier kunnne nå Rojava.
Den anden fase var den historiske modstand imod et hvert odds i Kobane, som har imponeret omverdenen. Den tredje fase var “forsvars og udrensning”s operationen som vi udførte fra Tel Hemis og Serêkaniyê på en bred front inklusiv byen Mebrûka og landsbyerne i Aliya.”

YPG talsmanden understregede at den historiske modstand fra YPG/YPJ soldater ikke blot har til formål at beskytte det kurdiske folk, men også arabere, syrere, armenere og tjetjenere som lever i Rojava. Han tilføjede at YPG/YPJs styrkers modstand i 2014 havde bevist at de var den primære modstand som vil tilintetgører ISIS.

“Modstanden i mod banderne vil vokse”
Rêdûr Xelîl sagde at de vil øge modstanden mod banderne i 2015 ved at udvikle deres styrker både i antal og i kvalitet, samt konsolidere samarbejdet med andre relevante styrker.

Handling:

Xelîl opremstede operationer udført mod ISIS banderne i Rojava i 2014:
Ifølge YPG data:

YPGs styrker udførte 337 militære operationer imod ISIS bander i 2014
Der var 414 sammenstød.
4,964 bandemedlemmer blev dræbt.

228 lig af bandemedlemmer blev erobret af YPG styrker og 11 blev taget til fange.

ISIS udførte 74 selvmordsangreb.

Ødelagt udstyr

167 militære køretøjer, 13 tanks, 8 køretøjer med monteret skydevåben, 7 armerede Hummer-køretøjer, 3 panzere, 26 antiluftskyts, 4 biler, 2 57 tommers artilerienheder, en katyusha affyrer, 6 motorcykler og 3 morteraffyrere blev ødelagt.

Erobret udstyr

16 køretøjer, 3 panzere, 4 Hummere, 316 Kalashnikov rifler, 48 sub-maskinpistoler,
60 RPH-7s, 8 M16 geværer, 3 AKS, en sniperrifel, 2 Bruno rifler, 1 morter, 3 antiluftskyts, 1 23,5 kaliber antiluftskyts, 14 tunge våben, 19 pistoler, 31 trådløse, 287 miner, 450 håndgranater, 114 patronbælter, 24 kikkerter, 3 selvmordsbælter, en computer, et kamera og tusindvis af Kalashnikov og sub-maskingeværs ammunitionsrunder. Derudover belv mange militære dokumenter erobret af YPG styrkerne.

537 YPG/YPJ soldater døde

YPGs talsmand Rêdûr Xelîl sagde at i løbet af året var 537 YPG/YPJ soldater dræbt under kampene, 14 af disse fra styrker associeret med Burkan Al-Firats fælles operationsenhed.

Fra Firatnews