Dødstallet er steget til to i Cizre

Dødstallet er steget til to i Cizre, hvor kampene fortsætter siden at politiet angreb mennesker som havde samlet sig for at vise respekt for de soldater som faldt i Sinjar, og som er bragt til Cizre. Medlemmer af HÜDAPAR deltog også i kampene hvor Yasin ôzel og Abdullah Deniz er blevet dræbt.

I følge en meddelse fra Şırnaks borgmester kontor er 2 mennesker dræbt i kampene og tre er såret.

Parlamentsmedlemmet fra HDP, Faysal Sarıyıldız har fortalt ANF, at de er under indtryk af at provokationer fra staten har startet kampene. Parlamentsmedlemmet fortalte at de har holdt møde for at forhindre at kampene skal fortsætte.

Yasin Özel en ung mand døde og avisen Yeni Şafak beretter at den anden dræbte person er Abdullah Deniz, faren til HÜDA Par distriktets embedsmand. Den regeringstro presse påstår at “PKK åbnede ild og satte ild til uskyldige menneskers huse”

Først angreb politiet

Lokale indbyggere samlede sig i går for at hylde HPG guerrillasoldaterne Serdar Sarsak, Mustafa Kurt, Kazım Bahadır og Abdulvahap Kusci, som faldt i Sinjar og hvis lig blev bragt fra Habur grænseovergangen. Da folk samlede sig langs vejen for at hylde de døde som kom fra grænseovergangen og skulle igennem byen, angreb politiet dem med tåregasgranater og vandkanoner. Unge mennesker satte barrikader op og kampene fortsatte til ud på natten.

Andet steds brød voldelige kampe ud da to medlemmer af HÜDAPAR forsøgte at komme ind i et telt sat op af medlemmer fra YDG-H og YDGK-H i nabolaget Nur. Da de to mænd blev bedt om at vise identifikationskort åbnede de to mænd ild mod dem i teltet, hvorefter de flygtede og kampe brød ud.