Appel fra kantonen I Kobanès regering til FN og det internationale samfund

Angribene fra Islamisk Stat på Kobanê, en kurdisk by I det nordlige Syrien, har været igang siden d.15 september 2014. Som et resultat af denne krig, er store dele af byen og de omkringliggende landsbyer udslettet eller ødelagte. Den humanitære nødsituation er forværret på grund af, hvad der reelt er en embargo mod byen. Da alle veje til Kobanê er blokeret, er det ikke muligt for humanitær støtte at nå byen. Flere og flere af de fllgtninge som har opholdt sig i Tyrkiet vender nu tilbage, og byen administerers I prakis af frivillige.

Det største problem er manglen på ren drikkevand. Efter det folkelige oprør i Syrien startede, er den statsstyrede vandforsyning blevet afbrudt. Befolkningen i Kobanê har derfor bygget en alternativ vandforsyning til Kobanê, men som et resultat af angrib udført af den terrormilitsen kaldet Islamisk Stat, er den blevet ødelagt. På nuværende tidspunkt for Kobanês indbyggere sit vand fra de få eksisterende brønde der er i byen. Dette gælder dog ikke for drikkevand. Vandet kan kun bruges til rengøring og hygiejne. Drikkevand er p.t. kun tilrådighed fra lukkede plastikflasker. Denne beholdning er dog lav og vil ikke vare meget længere. Samtidigt er der mangel på mad, især mel og korn som kan imødegå de mest basale livsfornødenheder. Bogens brødproduktionslokation er overtaget af IS, inklusiv hele kornlageret.

Et andet problem er strømforsyningen. Da strømforsyning også kommer fra den centrale regering, har der været strøm afbrydelse i to år nu. Indtil angribende fra Islamisk Stat, klarede befolkningen sine el-behov vedhjælp af generatorer. Nu har IS dog angrebet og ødelagt generatorenes brændstofdepot. Manglen på brændstof er ikke kun et problem i forhold til strømforsyningen, men forværre det seriøse problem, nemlig den forestående vintersæson, da brændstoffet også skal bruges til opvarmning. Samtidig er der mangel på vintertøj, især jakker og sko. Da folk flygtede fra deres landsbyer, var de nødtaget til at efterlade alle deres ejendele.

Ydermer er der alvorlige problemer med sundhedsplejen. De eksisterende tre hospitaler er alle ødelagte. På nuværende tidspunkt, fungere et forladt hus som en midlertidig lokation for patientpleje og er styrret af frivillige doktorer. Men eftersom der er mangel på medicin er det ikke muligt at behandle amnge af sygdommene. Selvom noget medicinsk udstyr er tilrådighed, kan de ikke bruges til vigtige operationer, da der mangler den nødvendige strøm. De mange tilskabekommende mennesker, som resultat af angribende fra den inhumane terroristmilits, og de fortsatte angreb er ikke det eneste problem. Samtidigt truer de mange rådne lig i byen og bombningerne, med at starte en epidemi. Da der er fortsatte angreb fra IS og en stor mangel på teknisk materiel, er det ikke muligt at fjerne disse lig.

Vi vurdere at befolkningen I Kobanê kan overleve en måned mere med den nuværende mad-, vand- og opvarmningsbeholdning. Det er dog svært at vurdere da folk fortsat vender tilbage fra Tyrkiet. Overordnet er drikkevandsproblemet det største problem.
Det er derfor at vi appellere til det internationale samfund og verdensopinionen med dette brev.

Vi kræver:
– Etableringen af en humanitær koridor under FN kontrol.
– En international delegation af eksperter til at undersøge situationen I Kobanê.
– Sikre drikkevand og madforsyning.
– Sende internationale hold af læger til sundhedsplejen.
– Teknisk udstyr til genopbyggelse af byen.