Tak for jeres deltagelse i den Globale aktionsdag for Kobanê, d.1 november 2014

Den globale aktionsdag var en kæmpe success og overgik alle forventninger – det var et stort eksempel på global solidaritet, hvor hundredetusinder af mennesker over hele verden gik på gaden for at deltage I demonstrationer til støtte for kurderne og Kobanê. Det repræsenterede et klart og utvetydigt opråb for verdens anerkendelse af det “demokratiske autonome projekt” I Rojava som lover en fri og demokratisk fremtid for alle folk I Syrien.

Fredelige demonstrationer var organiseret I ialt 206 byer I 40 forskellige lande over 5 forskellige kontinenter. Der var samtidigt demonstrationer I alle dele af Kurdistan. Den tyrkiske regering forsøgte at blande sig, men demonstrations deltagerne lod sig ikke provokere.

Dette var den første gang at demonstrationer til fordel for kurderne er blevet organiseret verdenover simultant. Denne globale samling sender den klare besked at verden burde bekæmpe ISIS og alle mørke kræfter som er associeret med ISIS, og istedet styrke frihed og menneskelig værdighed.

Vi vil derfor udtrykke vores hjertelige tak til alle der har skrevet under på det globale kald, Global Rally against ISIS – for Kobanê – for Humanity!, Her I blandt Professor Noam Chomsky, ærkebiskop Desmond Tutu, Nobels fredspris modtager Laureates Adolfo Erez Esquivel, Dario Fo, and Jose Ramos-Horta, tidligere Præsident i East Timor, samt mange hundredevis af andre personlige underskrivere. Derudover tak organisationer, NGO’er, parlamentarikere, politikere, politiske partier, fagforeninger, og alle andre som gav deres underskrift og tog del i demonstrationerne. Din støtte er ikke kun en solidaritet handling med Kobanê, kurderne og Rojava; det er snarer en fælles global handling for demokrati, menneskelighed og lighed.

Vi håber inderligt at solidariteten som I har vist de modige kurdiske folk og Kobanês indbyggere, også vil vokse sig stærkere i fremtiden. De kurdiske forsvarsstyrker har fortsat brug for vores fortsatte styrke.

Endnu engang tak til jer for jeres vigtige deltagelse, den støtte og solidaritet i anledning af den globale aktionsdag for Kobanê.

EU Turkey Civic Commission (EUTCC)
Kariane Westrheim, Chair
Prof Dr Michael Gunter, Secretary General

Peace in Kurdistan -Campaign for a political solution of the Kurdish Question
UK contact: Estella Schmid
Email: estella24@tiscali.co.uk www.peaceinkurdistancampaign.com