Heyva Sor a Kurdistan appelere for støtte til Kobanê og Shengal.

Heyva Sor a Kurdistan appelere for støtte til Kobanê og Shengal.
Køln 22.11.2014

Nødhjælpskampagnen til støtte for Kobanê og Shengal (Sinjar) som er startet af Heyva Sor a Kurdistan (Kurdisk røde halvmåne) fortsætter. Velgørenhedsorganisationens formand, Saut Yalcin siger at de har støttet med millioner af Euro, og beder i den sammenhænh folk om at deltage i kampagnen.

Kurdisk røde halvmåne, som har sit hovedkvarter i det nordlige Rhinen, Westphalia-omårdet i Tyskland, fortsætter sin solidaritets kampagne med Kobanê og Sinjar. Yalcin siger at kampagnen som de startede den 5. juni har noget en ny dimision efter at ISIS har angrebet: “Mange mennesker er flygtet på grund af disse angreb. Efter d.3 august er der blevet sendt 6 lastbiler fyldt med hjælp og 350 telte er blevet sendt til Sinjar. samtidigt er 250 tons mad og otte ambulancer sendt afsted til Newroz lejren, som er stillet op for Yezidis i Cizire (Jazireh)-kantonen. Yezidierne i Nordkurdistans behøv bliver også mødt.” Yalcin tilføjer at 850 telte er blevet sendt til byerne Amed, Sirnak, Mardin, Suruc, Malatya og Urfa for flygtninge. Der er også sendt for over 200.000 Euros udstyr til Kobanê. “Vi har også forsynet Yezidierne med for 150.000 Euros værdi af nødhjælp til Sulaymaiyeh, Dohuk og Zakho i Sydkurdistan. Indtil videre har vi sendt for 1.825.000 Euro materiale, 20 tons medicin og sundhedsmateriale.”

“Folk bør støtte kampagnen”

Suat Yalçın siger at kampagnen fortsætter over hele Europa, med deltagelse fra det kurdiske folk. Han siger at det ikke er lykkedes at sikre samarbejde med institutioner i Europa, og tilføjer at det viser de europæiske staters attitude overfor kurderne. Han siger at kurdiske organisationer, den demokratiske Alevit federation (FEDA), sammenslutningen af Ezidiers (Yezidier) organisationer (FKÊ) og det Islamiske Samfund i Kurdistan har samarbejdet med dem.

“Vores folk må ikke miste deres kampgejst”

Suat Yalçın siger at borgere fra Amerika, Canada, Australien, Japan, Filipinerne, Georgien, Azerbaijan og New Zealand også har støttet op om kampagnene. Han tilføjer at de i starten mest samlede penge ind, men nu er de også interesseret i at samle mad og tøj til distribuering.Han siger at nu hvor vinteren kommer bliver situationen værre, han afslutter: “Vores folk må ikke tabe deres kampgejst. De må støtte os med penge, medicin og hospitals udstyr.”

I opfordres til at donere til Heyva Sor a Kurdistanés afdeling i Danmark – Støtteforeningen Mesopotamiens Sol

Giv dit bidrag
Konto No: Reg. No. 1551- 1841084
Mobilepay: + 45 25 59 94 32

Gør en forskel – hjælp os med at redde liv!

Med venlig hilsen
Støtteforeningen Mesopotamiens Sol
Retortvej 45.1. Th 2500 Valby