Enhedslisten besøger Rojava

Enhedslistens udenrigsordfører, Nikolaj Villumsen, besøger som del af en delegation fra Enhedslisten i disse dage Rojava. I de kurdiske selvstyreområder i Syrien, foregår der lige nu en demokratisk og mangfoldig revolution. Denne revolution støtter Enhedslisten. Under opholdet besøger delegationen bl.a. flygtningelejre, selvstyrets parlament, menneskerettighedsministeren fra det kristne mindretal og de kurdiske selvforsvarsstyrker.

Nikolaj Villumsen udtaler:

– Det er forfærdeligt at opleve, hvor pressede kurderne er af IS her i Rojava. Mens IS bliver ved med at rekruttere i vestlige lande som Danmark, så har Vesten intet fokus på at hjælpe kurderne her.

– Jeg har holdt møde med selvforsvarsstyrkernes kommandant, Redur Xelil. Han understreger, at de vanskeligheder, de oplever nu, først og fremmest skyldes den manglende støtte fra de vestlige lande. Det var chokerende at høre at de kurdiske selvforsvarsstyrker nægtes selv det mest elementære sikkerhedsudstyr.

– Hver dag bliver kurdiske soldater dræbt i kampen for demokrati og mangfoldighed, fordi ikke har adgang til for eksempel beskyttelseshjelme og skudsikre veste. Vi kan ikke være bekendt at lade dem i stikken.

Besøget, som også omfatter, de kurdiske selvstyreområder i Nordirak, afsluttes torsdag.

Delegationen består af Enhedslistens udenrigsordfører, Nikolaj Villumsen, tidl. MF/MEP Søren Søndergaard, Allan Ahmad medlem af Københavns Borgerrepræsentation, udenrigspolitisk medarbejder Eva Flyvholm og politisk medarbejder i EU-parlamentets venstrefløjsgruppe, Maj Aslett Rydbjerg.

Nikolaj Villumsen kan kontaktes på +45 61625099.

Med venlig hilsen

Nikolaj Villumsen,
MF Enhedslisten