EL kræver forklaring om mulige tyrkiske trusler

Folketingets Udenrigspolitiske Nævn mødes i dag tirsdag kl. 13.30. Her vil Enhedslistens udenrigsordfører, Nikolaj Villumsen, kræve forklaring fra udenrigsministeren på om Danmarks samarbejde med Tyrkiet omkring fremmede krigere og gidsler i Syrien reelt er truet af Hedegaard-sagen, som ministeren påstod overfor Berlingske d. 8. november.

Nikolaj Villumsen udtaler:

– Det er en meget alvorlig sag hvis den tyrkiske regering har truet Danmark med at stoppe samarbejde om bekæmpelse af fremmede krigere og gidsler i Syrien. Det kan grundlæggende true danskernes sikkerhed og er en fuldstændig uacceptabel opførsel fra et land, der skulle forestille at være Danmarks nære allierede.

– Udenrigsministerens udtalelser er enten en dårlig undskyldning for ikke at lægge pres på Tyrkiet i Hedegaard-sagen eller også er det udtryk for en meget alvorlig diplomatisk krise mellem Danmark og den tyrkiske regering. Derfor skylder udenrigsministeren Folketinget en forklaring.

– Der er ingen tvivl om at udenrigsministeren er presset i Hedegaard-sagen. Han har nu i ugevis siddet på hænderne mens den tyrkiske regering har hældt vand ud af ørerne og holdt Danmark for nar. Det er på tide at vi i Folketinget kan få ren besked om situationen og træffe de nødvendige konsekvenser.

Nikolaj Villumsen kan kontaktes på 6162 5099.

Med venlig hilsen

Nikolaj Villumsen
MF