DANMARK HAR MISTET EN UNG OG AMBITIØS POLITIKER

Den 23-årig dansk-kurdisk politiker Servet Benli har desværre mistet kampen mod en alvorlig sygdom i går aften og sovet ind i evighed. Familien tager imod kondolencer på adressen: Værebrovej 76, 2880 Bagsværd (Ved siden af Værebrovej 96, skrot over Netto)

En ung og ambitiøs politiker

Servet var en politisk aktiv dansk-kurder i SF-Ungdom, hvor han var medlem landsledelsen. Han var bror til dansk-kurdisk politiker Serdal Benli, som er viceborgmester i Gladsaxe Kommune og er medlem af SF’s landsledelse.

Senest har Servet hen over sommeren engageret sig i en kampagne til Europaparlamentsvalget, som skulle få flere unge med en anden etnisk baggrund end dansk til at deltage i det demokratiske fællesskab.

Servet var studerende på Roskilde Universitetscenter, i det samfundsvidenskabelige fakultet, hvor han var i gang med sin bachelor i politisk administration.

At kæmpe for livet
Siden slutningen af juli i år har Servet været indlagt med en alvorlig leversygdom, som senere påvirkede hans knoglemarv. På trods af adskillige behandlingsmetoder har det desværre ikke været muligt at redde Servet. Efter fire måneders kompliceret sygdomsforløb måtte Servet desværre opgive den seje kamp i går aften kl.18:10.

“At kæmpe’ var for Servet driftkræften i hans engagement. I et interview med Nudem under over overskriften ‘ Politik handler om vores hverdag’ udtalte blandt andet følgende;
“Jeg vil gerne gøre mit bedste for at gøre verden til et bedre sted at være og at der bliver mere lighed i samfundet.”

Lighed og retfærdighed var noget som Servet meget optaget af. Dette gav Servet udtryk for med følgende ord;

“For mig er politik vigtig fordi det handler om vores hver dag. Det handler om at tage stilling og forme det fællesskab, man er en del af. Jeg kæmper for et samfund, hvor der er solidaritet, plads til forskellighed og med lige muligheder for alle. Og det er uanset om man kommer fra økonomisk velstillede eller dårligstillede hjem eller om man har en anden etnisk baggrund end dansk.”

Nelson Mandela som forbillede

Servet havde mange forbilleder i sit liv, en af dem var Nelson Mandela, som i følge Servet gjorde det umulige.
‘For mig viser hans kamp mod Apartheid-styret, at en retfærdig og lige verden er mulig. Dette har inspireret mig til at kæmpe for et samfund med lighed og retfærdighed.’, sagde Servet i interviewet til Nudem.

En stolt kurder
Udover sin dansk identitet har Servet altid været stolt af sine kurdiske rødder. Selv i interviewet med Nudem præsenterede han sig med følgende ord;
“Jeg er kurder og født i Danmark. Jeg er efterkommere af kurdere, der for flere århundrede siden blev fordrevet til Midtanatolien. Mine forældre er født i landsbyen Bumsuz, som ligger i Ankara-regionen. Vi tilhører Reswan klanen.”

Vennernes favorit

Vi har bedt Servet’s venner at beskrive Servet med nogle linjer. Her er nogle af dem;

Erdinç Özel: Du var personen med et hjerte af guld. Du var drengen i gruppen som altid fik os til at smile. Du kæmpede for retfærdighed og frihed for de undertrykte. Servet min kammerat din sag vil ikke gå til forgæves, vi vil tag den op og kæmpe for din skyld!!

Güner Şahin: Kærlig, varmblodig og viljestærk.
Talte aldrig ned til en – han talte med respekt.
Han sårede dig aldrig – han var følsom.
Han drillede sine nærmeste – fordi han elskede dem.
Han var min “Direj” – fordi han var min Squilliaci.

Emil Sahin: Han er bare lang og flot. Han er Servet Benli.

Alper Şahin: Betænksom, omfavnende, målrettet med et dejligt og smilende væsen. Og så er han dırej og siger ofte Squilliaci og Baroni – det er fættermand, Servet Benli.

Divan Topal: Et kærligt menneske, en god ven, men ikke mindst en person med en stor personlighed -indeholdende masser af glæde, store ambitioner, vilje mm. Man kan kun elske Servet.

Mehmet Zeki Doğru: En dejlig bror, som aldrig kunne gøre nogen ondt. Altid glad og smilende. Ven i gode, men især i dårlig dage var han en bror.

İnce kirkan: Servet var en stor charmør, der kunne formå at skabe det største smil hos en, selvom man havde haft en dårlig dag. Hans positive energi, spredte sig som ringe i vandet. Han var intelligent, fornuftig og en stor socialist, som verden havde brug for. Han havde et hjerte af guld og kunne aldrig finde på at gøre nogen fortræd. Må han hvile i fred, min ven og bror, Servet Benli.

kilde: www.nudem.dk