YPG: Vi har initiativet nu

En af YPG’s kommandører udtaler, at de pt. har initiativet i kampene omkring Kobani. Sammenstødene har de seneste dage været mere intensive end tidligere på de tre fronter, hvoraf den sydlige front klart har været mest presset.

Andok Kobanê, som er kommandør ved den sydlige front udtaler, at de efter hårde kampe nu har taget initiativet i området og siger: “Tanks, artilleri og raketter er blevet besejret af den heroiske indsats fra YPG- og YPJ-styrkerne. Vi vil aldrig tillade, at IS overtager vores landområder.”

Vores folk støtter os fuldt ud i kampen mod IS

Den kvindelige YPJ-guerilla Dicle Amara understreger, at årsagen til, at YPG og YPJ klarer sig godt i kampen mod IS skyldes, at de har fuld opbakning fra befolkningen i Rojava og resten af Kurdistan. ”Vores folk støtter os i alt, hvad vi foretager os. Det gælder afskaffelse af våben, materialer, kost og logi. Alle er berørte på den ene eller anden led og derfor bidrager de i vores fælles kamp for demokrati, frihed og fred. IS ønsker at overtage Kobanî og gennemføre en massakre, men det giver vi dem aldrig lov til. Vi vil alle til en hver tid forsvare vores land, ære og folk.”

Kurderne ønsker demokrati, frihed og fred

Dicle Amara konkluderer endnu en gang, at kurderne kæmper for kvinderettigheder og kvindefrigørelse, alt hvad IS kæmper imod. Kurderne kæmper for demokrati, friheden til at leve som et folk i et samfund, hvor der er fred. ”Kurderne ønsker at leve i et samfund med plads til religiøs og kulturel mangfoldighed. Så alle de lande, der taler om demokrati og kvinderettigheder kom nu ind i kampen og støt vores fælles kamp for en mere retfærdig verden.”

Kilde Firatnews.com