“Turkiet støtter banderne”

Delegerede fra det Europæiske venstreparti, det græske SYRIZA og det franske kommunist parti har taget kontakt i Suruç, hvor de bl.a. har holdt møder med medlemmer fra HDP og BDP. I den forbindelse understregede de at de vil arbejde for at en korridor vil blive åbnet ind til selve Kobané-by i Vestkurdistan, Rojava, så hurtigt som muligt.

Den europæiske delegation fortsatte med at besøge Kobané-Suruç grænseområdet. Vicepræsidenten fra det Europæiske venstreparti, Tobias Plfueger, dets generalsekretær Paolo Ferrero, Nikolaj Villumsen fra det danske Enhedslisten og medlem af parlamentet fra SYRIZA Nantia Valavani og rådgiver Evangelos Kalpadakis, Præsidenten for det Europæiske venstreparti og det franske kommunist parti (FKP) og nationalsekretær Pierre Laurent, FKPs Lydia Samarbash og FKPs ansvarlige for internationale relationer Sylvie Jan deltog i møderne i Suruç. Delegationen mødtes med embedsmænd fra BDP og medlemmer af parlamentet fra HDP. Delegationen blev mødt af DTKs medlem Feleknas Uca, HDPs medlemmer af parlamentet Ibrahim Binici og Nazmi Gür, samt HDPs partisammenslutningsmedlem Mehmet Doymaz, som gav informationer om modstanden i Kobané-Suruç som nu er i sin 45. dag.

“Turkiet støtter banderne”

Medlem af parlamentet for HDP Urfa, Ibrahim Binici sagde: “Kun den kurdiske frihedsbevægelse har kunnet stoppe denne brutale organisation. På samme måde som Tyrkiet i årevis har forsøgt at stoppe den kurdiske frihedsbevægelse ´, ville den gøre det samme i Kobané.” Ibrahim Binici tilføjede at den tyrkiske støtte til banderne er blevet afsløret i pressen et utal af gange.

På krisekontoret i de DBP-styrede kommunerne sagde de, at der var sørget for hjælp til 200.000 mennesker fra Kobané, og staten indtil videre intet havde gjort. Krisekontoret spurgte efter hjælp med den kommende vinter i tankerne.

“Vi vil udøve press for skabelsen af en korridor”

Medlemmer af delegationen sagde at de ikke ville forholde sig stiltiende. Pierre Laurent sagde at de ville udøve press i deres hjemlande for oprettelsen af en korridor til Kobané, tilføjende: “Vi har set at den tyrkiske regering, istedet for at hjælpe jer, hellere vil forhindre jer i at modtage hjælp. Når vi vender tilbage til Europa vil vi arbejde for international støtte Vi vil sikre støtte som går direkt til BDPs kommuner. Vi er klar over at vi som repræsentanter fra det Europæiske venstreparti må være solidariske med kurderen. Vi vil også bestræbe os på at få PKK fjernet fra terrorlisterne i EU.”

Delegationen har besøgt teltbyerne hvor indbyggerne fra Kobané lever. Delegationen har også været i landsbyen Mehser hvor modstandsvagtlejren er placeret.