Styrk den internationale solidaritet!

Her til aften demonstrerede herboende kurdere og danskere endnu engang til støtte for Kobané. Denne gang i form af et fakkeloptog fra Rådhuspladsen til Christiansborg Slotsplads. Optoget slog i antal alle tidligere protester i forbindelse med IS-angrebet på Kobané og Tyrkiets blokade af byen.
Fakkeloptoget blev flere hundrede meter langt og udover kurdere, var især Enhedslistens medlemmer godt repræsenteret. Nikolaj Villumsen, forsvarsordfører og medlem af Folketinget for Enhedslisten holdt da også tale, og understregede i den forbindelse tragedien i at man fra udenrigsministeriets side vægter forbindelsen med Tyrkiet over mange tusinde menneskeliv i Kobané.
[KGVID width=”300″ height=”200″]http://www.kurder.dk/nuce/video/091014_miting.mp4[/KGVID]
blandt de mange andre talere var også Serdal Benli fra SF, der holdt en brandtale for solidariteten med Kobané, som blev modtaget med stor jubel fra de mange fremmødte.
Arrangørerne meldte at så længe Kobané er under angreb vil solidarieten fortsætte her i Danmark – næste gang på lørdag kl.13. Her vil der gå en demonstration fra Svanemøllen station til den tyrkiske ambassade, for at understrege Tyrkiets ansvar for Kobanés nuværende situation. Tyrkiet har med den ene hånd hjulpet IS og med den anden forhindret den internationale folkelige solidaritet, i form af våben, mad, tropper og ammunition i at nå frem til den kæmpende by.

Så længe en er under angreb – er vi alle under angreb.
Styrk den internationale solidaritet!