PRESSEMEDDELSE: KAMPEN I KOBANÉ VIL AFGØRE MENNESKELIGHEDENS SKÆBNE

Sammenslutning af Kurdiske Foreninger i Danmark, FEYKURD i samarbejde med Enhedslisten og en række kurdiske organisationer arrangerer i dag den 9.10.2014 kl.18:30 et fakkeloptog. Udover at udvise solidaritet med kæmpende kurdere i Kobané har fakkeloptoget til formål at opfordre den danske regering til at gribe aktivt ind i Kobané, hvor de kurdiske sikkerhedsstyrkere på trods af manglende militærudstyrer kæmper ihærdigt mod en terrorbevægelse som IS. Fakkeloptoget starter ved Rådhuspladsen og vil slutte ved Christiansborg, hvor der vil finde en demonstration sted.

Billeder og videoer af halshuggede civile, likviderede civile og børn, bortførte kvinder der sælges som sexslaver. Man skulle tro på disse beskrivelser stammer fra Middelalderen. Men nej disse billeder og fortællinger hører til netop dagen i dag anno 2014. En terrorbevægelse ved navnet ISIS med sine brutale gerninger udgør i dag den hidtidige største trussel mod menneskeligheden og alle de menneskelige værdier.
Det kurdisk-ezidiske område Shingal i Irak har tilbage i august måned oplevet IS´brutalitet og fare for massakren tæt på kroppen. Efter kurdiske sikkerhedsstyrkere YPG-PKK forhindret massakren ved at evakuere tusindvise civile, har IS rettet sit angreb mod byen Kobane i Rojava, Nordsyrien. I sidste 26 dage har terrorbevægelsen IS forgæves forsøgt at overtage byen, idet IS hver gange blev mødt en stor modstand fra kurdiske sikkerhedstyrkere, YPG i byen. Kurderne i Kobané har længe råbt efter hjælp fra internationale samfund i form af avanceret våben for at modstå IS, der er udstyret med højteknologiske logistik. Dog er dette opråb blevet overhørt af den internationale samfund. Mandag aften lykkedes IS trænge ind i byen fra den østlige del, hvor der i skrivende stund foregår intensive kamp. Lige nu trues en by med sin civile befolkning på livet af terrorbevægelsen IS, som efterhånden er kendt med deres brutalitet.
På trods af at Kobané i lang tid har råbt efter hjælp i form af våben og luftangreb mod IS’ stillinger rundt omkring byen, er kurderne desværre atter blevet efterladt egne skæbne. Koalitionsstyrkerne har haft en del bombninger rundt omkring byen uden de store effekter. Det er desværre ikke så svært at gennemskue at koalitionsstyrkere ikke har haft de rette intentioner for at udrydde IS. Hvis de havde villet det, kunne alene USA’s berømte droner, der ellers er god til at sigte efter civile have været nok til IS.

Kan det være fordi, at USA og Vesten har en anden dagsorden med IS, der trods alt har været en nær samarbejdspartner som del af den frie syriske hær siden syrisk borgerkrig er brudt ud? Kunne de store oliereserver i den kurdiske by Rimelan i Syrien være årsagen til at koalitionen alligevel ikke vil forhindre IS at begå massakre mod kurdere i Syrien?
Vi underskrevne organisationer opfordrer den danske offentlighed og de danske myndigheder til at værne om Kobané. Idet Kobané i disse dage kæmper på vegne af helle verden mod en brutal terrorbevægelse. Både Tyrkiet og Vesten godt er klar over et IS´ vil få bedre muligheder for at eksponere sig, hvis IS lykkedes med at overtage denne strategiske by.

Kontakt: feykurd@gmail.com eller Feti Baran; 42 22 07 61
Vel mødt!
Med venlige hilsner
Arrangører: FEYKURD (Sammenslutning af Kurdiske Foreninger i Danmark)
Medarrangør: Enhedslisten, YNK, OPSAK (Odense Pir Sultan Abdal Kulturforening), Fokus-A, Nazim Hikmet Kulturforening, Folkets Demokratiske Platform, Kurdisk Forum, PYD, PJAK, DKAF, Komala – Organisationen af Kurdistan Iranske kommunistiske parti, Yekitiya Hunermandan Kurd, Dansk Kurdisk Kvindeforening, Hillerød Kurdisk Kulturforening, Kurdisk Ungdom.