Pressemeddelelse: Fakkeltog for Kobanê

I morgen torsdag d. 9. oktober 2014 kl. 18.30 afholdes der fakkeltog for endnu engang at markere, at herboende kurdere står sammen med folket i Kobanê. Fakkeltoget starter ved Rådhuspladsen og vil slutte ved Christiansborg, med efterfølgende demonstration.

Byen Kobanê i Rojava (Vestkurdistan) har længe været truet af ISIS tyrannerne. I de sidste 24 dage har terrorbevægelsen ISIS kæmpet for at overtage byen, men er blevet mødt med en stor modstand fra de kurdiske sikkerhedsstyrker (YPG).

Kurderne i Kobané har længe råbt efter hjælp fra det internationale samfund, med et ønske om artilleri, som kan hjælpe dem med at forsvare sig overfor ISIS’s avancerede og højteknologiske våben. Et råb som fortsat ikke er blevet hørt. Mandag aften lykkedes det ISIS at trænge ind i byen, og der foregår nu intensive kampe inde i byen. Byen med sine 400.000 indbyggere trues på livet, og man frygter at der vil ske et folkemord. Hvis ISIS overtager Kobanê står en kæmpe humanitær katastrofe for døren, da Kobanê-regionen har været et tilflugtssted for mange forskellige befolkningsgrupper, som har fundet fred fra ISIS. Det er ved at være sidste chance for at hjælpe Kobanê, hvis den ikke skal falde i ISIS’s hænder. Ifølge YPG er byen endnu ikke erklæret som værende en militær zone og der fortsat civile i byen.

Meldingen er klar: der er brug for akut militærstøtte til YPG’s styrker i byen – kun sådan kan byen reddes. Tyrkiet skal åbne grænsen så de kurdiske Peshmerga styrker kan komme ind i Kobanê. Dette er et opråb til de danske politikere, hvis man ønsker at støtte en demokratisk og folkelig bevægelse i Syrien, og samtidigt vil slå et vigtigt slag imod ISIS. Det er nu hjælpen skal komme og hver time tæller!

Med venlig hilsen
Forbundet for Kurdiske Studerende og Akademikere (FOKUS-A)