ISIS’s angreb mod Kobane intensiveret

Formanden for Kobane-kantonen udtalte, at ”hvis ISIS indtager Kobane og dermed udfører en massakre, så er den internationale koalition ansvarlige for dette, da de ikke har handlet i tid og målrettet nok”

I går (red. 01.10.) intensiverede ISIS endnu en gang sine angreb fra alle tre fronterne mod Kobane. Angrebene foregik med kampvogne og tunge våben, hvor de mest hårde kampe foregik ved sydgrænsen og dermed var de forholdsvis tæt på byens centrum.

ISIS’ fremrykninger med stor militær- og våbenstyrke skyldes bl.a. deres støtte fra landene Tyrkiet, Saudi-Arabien og Qatar, som stadig den dag i dag ikke har mindsket deres bidrag til terroristerne. Deres overordnede mål er at destabilisere det kurdiske selvstyre i Rojava, bl.a. af frygt for at kurdernes demokrati- og frihedsforståelse indføres i området og dermed kommer til at påvirke befolkningerne. Derfor udgør kurderne i Rojava en trussel for terroristerne, da Rojava er symbolet på alt, hvad de ikke selv repræsenterer – nemlig demokrati, religiøs og kulturel mangfoldighed.

De kurdiske styrker YPG og YPJ udfører en historisk heroisk kamp mod ISIS, men vesten reagere ikke i tilstrækkelig grad mod denne udemokratiske organisation som kun er til skade for os alle sammen. Vesten er nødt til at komme mere på banen og handle, så det har en effekt i en sådan grad, at ISIS bliver nødt til at flygte fra området. Indtil nu har flyangrebene ikke haft den nødvendige effekt, da ISIS som nævnt tidligere har kunne intensivere sine angreb mod Kobane.

Kobanê-kantonens formand Enver Müslim opfodrer til, at den internationale koalition skal hjælpe med at undgå endnu en massakre mod det kurdiske folk og dermed slå hårdere ned på ISIS. I værste tilfælde vil de være medansvarlige for en sådan handling, så er Vesten nødt til at tage mere ansvar i den nuværende kritiske situation.

At støtte kurderne i Kobane er ens menneskelige pligt, og det vil kun gavne freden og dannelsen af et demokratisk styre i området.

Derfor opfodrer Enver Müslim, at ”hele verden støtter kurdernes kamp i Kobane og kampen mod fundamentalisterne fra ISIS. Der skal handles nu og det kan ikke gå stærkt nok, da vi er enormt meget presset pga. de daglige kampe i Kobane. Kampen mod ISIS skal intensiveres, men det kræver at der handles med det samme, ikke når det bliver for sent”.

FEYKURD, KURDISK FORUM, PYD, PJAK, FOKUS-A, DKAF, YEKITIYA HUNERMANDAN KURD, DKAF, DANSK KURDISK KVINDEFORENING, HOLSTEBRO VENSKABSFORENING, HILLERØD KURDISKE KULTURFORENING, KURDISK UNGDOM

Kontaktperson: Fatih Baran
feykurd@gmail.com
42220761