Hovedbangården aktionplads for Kobanê

En gruppe herboende unge kurdere, som kalder sig for “Ciwanen Azad Danmark” (Den fri ungdom i Danmark) har her til aften valgt Københavns Hovedbanegård som aktionplads til fordel for Kobanê.

Den kurdiske by Kobané i Rojava/Nordsyrien har i sidste 17 dage været under voldsomt angreb fra IS. Kampene rundt omkring byen har taget en meget mere alvorlig karakter siden i går, og at civilbefolkningen står over for en fare for at blive massakreret.

For at gøre opmærksom på den alvorlige trussel i Kobanê og omverdenens tavshed har kurderne i verden iværksat forskellige aktioner. Udover demonstrationer har unge kurdere valgt at besætte adskillige tv-stationer for at opfordre dem til at afdække den alvorlige situationen i Kobanê. Desuden har der været aktioner i tæt befolket steder, heriblandt togstationer, lufthavne og m.m.

nudem.dk