GLOBAL AKTIONSDAG MOD ISIS – FOR KOBANÊ – FOR MENNESKEHEDEN!

Sammenslutning af Kurdiske Foreninger i Danmark, FEYKURD i samarbejde med en række danske og dansk-kurdiske organisationer indkalder til såkaldte ”Global aktionsdag imod ISIS og for Kobané og Shingal. Aktionsdagen finder sted lørdag d. 1. november kl.13:00 og starter på Enghaveparken, hvorfra der vil være optog mod Vesterbro Torv, hvor der finde demonstrationer med taler og m.m.

En række intellektuelle og kulturpersonligheder har udråbt 1. november i år som en aktionsdag, hvor man skal være solidarisk med Kobané, som siden medio september har været udsat for ISIS´angreb. Blandt de mange kulturpersonligheder som støtter op om arrangementet findes der bl.a. Noam Chomsky og ærkebiskop Desmond Tutu.

På denne dag vil der verden over blive mobiliseret for Kobané. Med demonstrationer, aktioner, protester, støttearrangementer og happenings skal rette verdens opmærksomhed mod den enestående betydning Kobané har for ikke bare kurdernes kamp, men for hele regionen. Men Shingal, hvor ezidi-kurderne i disse dage atter er under ISIS´angreb skal ikke glemmes.
Det kurdisk-ezidiske område Shingal i Irak har tilbage i august måned oplevet ISIS´brutalitet og fare for massakren tæt på kroppen. Efter kurdiske sikkerhedsstyrkere YPG-PKK forhindret massakren ved at evakuere tusindvise civile, har ISIS rettet sit angreb mod byen Kobane i Rojava, Nordsyrien midt i september. Dette var ISIS´ tredje militære offensiv imod Kobané siden marts 2014. Eftersom de fejlede de to første offensiver, slår de nu til igen, med alle kræfter. Kobané har været omringet af ISIS styrker fra vest, syd og øst, imens Tyrkiet løbende har holdt grænsen lukket mod nord, så Kobané i praksis er isoleret fra omverdenen. I denne kamp har Folkets Forsvarsenheder,YPG og Kvindernes Enhedsparti, YPJ kun modtaget meget symbolsk hjælp fra det omgivende samfund.

Sidste meldinger og begrænset nyhedsstrømning fra Shingal vækker endnu en gang bekymring hos kurderne. Første angreb mod ezidier har kostet mange civile livet, imens kurdiske ezidiskekvinder har været udsat for voldtægt, blev taget som gidsler og blev solgt som slaver på markedet.
Derfor opfordrer vi verdenssamfundet og de demokratiske kræfter at tilslutte sig til ”Global aktionsdag imod ISIS og for Kobané og Shingal”

Den internationale koalition, med USA i spidsen, har ikke effektivt hjulpet den kurdiske modstandskamp, på trods af at de bevidner det igangværende folkemord imod befolkningen i Kobané og Shingal. Især Tyrkiet, som er med i den internationale koalition, giver samtidigt en rundhåndet støtte med ISIS, da kurdernes demokratiske model i Nordsyrien er et torn i øjet på den tyrkiske regering. Kurderne har her bevidst, at deres vision for en samtidig samfundsmodel er langt mere human end hvad den tyrkiske stat nogensinde har formået – selv på trods af borgerkrigen i Syrien.

Denne model må og skal forsvares.

Sammen kan vi bekæmpe ISIS tilbage og bevare Shingal og Rojava (Nordsyrien) som er Mellemøstens eneste demokratiske um for alle folkeslag i regionen.

Kontakt: feykurd@gmail.com eller Feti Baran; 42 22 07 61

Vel mødt!

Arrangør: FEY-KURD (Sammenslutningen af Kurdiske Foreninger i Danmark)

Medarrangører: PYD, PJAK, Fokus-A, DKAF, Kurdisk Hus i Odense, Yekitiya Hunermandan Kurd, Dansk Kurdisk Kvindeforening, Hillerød Kurdisk Kulturforening, Kurdisk Ungdom

Støttes af: Enhedslisten, GORRAN, YNK/PUK, SF-Gladsaxe, Enhedslisten Brøndby, Komitey Danmarki- Komala Zahmatkeshani Kurdestan, Komala, Horserød Stutthofforeningen, Fredsvagten ved Christiansborg, Budskab fra græsrødderne, OPSAK (Odense Pir Sultan Abdal Kulturforening), Nazim Hikmet Kulturforening,