FOLKEMØDET MED PYD’S FORMAND SALIH MUSLIM

Op mod 1000 kurdere mødte op i Nisa selskabslokalet i Ishøj for at møde formanden for PYD, Salih Muslim, som fortalte blandt andet om situationen i Kobanê, hvor han selv kommer fra.

Muslim fortalte til forsamlingen, at YPG-krigerne og befolkningen i Kobanê mærkede støtten fra det kurdiske folk i alle fire dele.

“Fra Rojhilat til Rojava og fra Bakur til Basur føler vi støtten i alle dele af Kurdistan. I kan se, hvor vores martyrer bliver begravet. De bliver begravet i Wan, i Amed, i Slemani og i Mahabad,” sagde Salih Muslim, der desuden fortalte, at uden folkets støtte ville de ikke udholde de mange dages angreb fra IS, der anvender tunge våben i forhold til YPG, som primært anvender af AK-47`ere.

Vi har kæmpet mod IS, som er andres lejemordere

“Lande som ikke vil se et kurdisk selvstyre i Syrien kan ikke selv angribe os, da de skal forholde sig til internationale love. Men i stedet støtter de lejemorderne fra IS, som ikke kender til love eller rettigheder,” sagde Muslim, som hentyder til de lande, der støtter IS i kampen mod kurderne.

Muslim fortalte, at Rojava-modellen, som tilgodeser alle mennesker uanset race, religion og køn. Det vækker utilfredshed blandt mange magter i regionen. Uanset hvad er Rojava ikke kun kurdernes land, men også tilgodeser alle de andre minoriteter.

”Kobanê har været uden vand fra Eufrat-floden og elektricitet fra Tishrin-vandværket i to år. Vi har dog med egne midler gravet brønde og får elektricitet fra generatorer, som vi selv har installeret. Hvis ikke vi har elektricitet i 24 timer, så har vi det i 10-15 timer. Hvis det samme skete for en by i Europa ville folk ikke kunne bo i sådan en by,” sagde Muslim, der hentyder til kurdernes solidaritet og viljestyrke i Kobanê.

“Der er folk fra Tora-Bora bjergene i Afghanistan, folk fra Tjetjenien, folk fra Saudi-Arabien, folk fra Tunesien og folk fra europæiske lande, der har tilsluttet sig IS. Der er folk fra samtlige kontinenter, som angriber os. I skal vide, at Kobanê aldrig nogensinde vil overgive sig til disse modbydelige, rædselsfulde terrorister fra IS,” sagde Muslim.

M.h.t. Tyrkiets ministerpræsident, Ahmet Davutoglus, udtalelser om, at kurderne fra Kobanê betaler prisen, for PYD’s manglende samarbejdsvilje med den frie syriske hær var Muslim hård og kontant. “For os politikere er der kun en besked til Davutoglus udtalelser: ”Hvis I ikke bukker under vores ønsker, så sender vi vores hunde efter jer i Rojava,” sagde Muslim.

Muslim sagde desuden, at kurderne kunne nøjes med “Løg og brød” og derfor aldrig ville bukke under sanktionerne mod Rojava.

Muslim fortalte til forsamlingen, at kurderne er ikke de samme kurdere som før og derfor er der altid nogen, der kan tage sig af dem, der er i nød. “Sengal bliver hverken solgt eller købt. Sengal er ikke alene.”

M.h.t. de mange nyheder i tyrkiske medier om, at formanden for PYD er flygtet fra Rojava for at søge om asyl i Europa, svarede Muslim med, at han havde sit pas i lommen, som han kunne vise til enhver, der gerne ville se det. Han sagde, at han rejste på et Schengen-visum, og at han aldrig havde søgt om asyl, selvom at søge om asyl ikke er noget man skal skamme sig over.”

Til sidst sagde Muslim, at alle burde droppe deres kurderfobi og i stedet se, at kurdiske krigere er de eneste sunni-muslimske krigere, der beskytter folket mod IS, og at man ikke ser noget magen til de unge kurdiske kvinder, der kæmper for deres by og folk med deres blod og sjæl, og at kurderne ikke er et fjendtligt folk.

nudem.dk