EL: Løsladelse af mistænkt attentatmand skal have konsekvenser

Justitsministeriet siger nu, at Tyrkiet har bekræftet løsladelse af mistænkt attentatmand. Nikolaj Villumsen, Enhedslistens forsvarsordfører, er dybt rystet, og kræver handling overfor Tyrkiet.

Nikolaj Villumsen siger:
– Det her er et kæmpe problem, og et kæmpe tillidsbrud mellem den tyrkiske regering og Danmark. Det er uacceptabelt at løslade en mistænkt dansk statsborger i sig selv. Endnu mere grotesk er det, hvis han reelt er løsladt som et led i en fangeudveksling med den morderiske organisation Islamisk Stat (IS).

– Har Tyrkiet udvekslet fanger med IS, er sagen ganske meget større end en udleveringssag om en enkeltperson. Så har Tyrkiet svigtet det internationale samfunds forsøg på at bekæmpe IS og de har formentlig overtrådt FN’s klare beslutningen om bekæmpelse af IS.

– Enhedslisten har kaldt udenrigsministeren i Folketingssalen til forespørgselsdebat om Tyrkiets forhold til IS. Men jeg regner med, at Udenrigsministeren senest torsdag på mødet i Udenrigspolitisk Nævn præsenterer en plan for hvordan regeringen ønsker at lægge pres på den tyrkiske regering, der allerede er udsat for hård international kritik sin modarbejdelse af kurderne i den belejrede by Kobani.

Yderligere:

Nikolaj Villumsen 61625099

Med venlig hilsen

Nikolaj Villumsen
MF