Ny vigtig pressemeddelse fra de sultestrejkende kurdere!

I dag har der været kommunikation imellem de sultestrejkende i København og indbyggere i Kobanê. Det er nedslående nyheder som kommer fra byen og meldingen er klar: det er sidste chance for at hjælpe Kobanê, hvis den ikke skal falde i IS hænder. Her til aften står IS mindre end 5 kilometer fra Kobanê. Hvis ISIS indtager Kobanê står en kæmpe humanitær katastrofe for døren, da Kobanê-regionen har været et tilflugtsted for mange forskellige befolkningsgrupper som har fundet fred fra ISIS her.

Derfor er meldingen klar: Der er brug for akut militærstøtte til YPGs styrker i byen – kun sådan kan byen reddes. Dette er et opråb til de danske politikere – hvis man ønsker at støtte en demokratisk og folkelig bevægelse i Syrien, og samtidigt vil slå et vigtigt slag imod IS er det nu hjælpen skal komme! Hver time tæller.

Enten må man give kurderne de tunge våben der skal til, for at forsvarer sig imod IS, ellers må FN tage affære øjeblikkeligt, og beskytte Kubanês befolkning. Uden dette, er de pæne ord om at bekæmpe IS og støtte en demokratisk udvikling i Syrien blot tomme floskler.

Endvidere skal der lægges pres på Tyrkiet som til stadighed hjælper IS logistisk, bl.a. med våben. Samtidigt forsøger de at forhindre at hjælpen til kurderne i Kobanê når frem.

På vegne af:

De sultestrejkene danskere og kurdere, samt nedenstående organisationer

FEYKURD, KURDISK FORUM, PYD, PJAK, FOKUS-A, DKAF, FOLKETS DEMOKRATISKE PLATFORM (HDP)KURDOCIDE WATCH, YEKITIYA HUNERMANDAN KURD, DKAF, DANSK KURDISK KVINDEFORENING, HOLSTEBRO VENSKABSFORENING, HILLERØD KURDISKE KULTURFORENING, KURDISK UNGDOM.