Hertil eftermiddag har kurdiske foreninger afholdt en hastedemonstration på Christiansborg Slotsplads.

Hertil eftermiddag har kurdiske foreninger afholdt en hastedemonstration på Christiansborg Slotsplads. Det sker i anledning af ISIS angreb på Kobanê som er trådt ind i en meget kritisk fase. I følge kilder i byen er ISIS nu lige udenfor selve Kobanê by. Herboende kurdere har derfor forsøgt at råbe de danske politikere op for at hjælpe Kobanês indbyggere. Det var dog ikke kun kurdere der mødte op.

En række politikere mødte op og viste deres støtte til Kobanês befolkning.
En af talerne var tidligere folketingsmedlem og europa-parlamentariker Søren Søndergaard fra Enhedslisten. I Søren Søndergaards tale slog han fast, at der ikke kan komme en sejr over ISIS uden kurderne, som spiller en nøgleposition i kampen. Hvis man ønsker at bekæmpe ISIS må man derfor hjælpe de kurdiske bevæbnede styrker i Syrien, her især YPG og PKK. I samme ombæring slog han endnu engang fast, at det er en skændsel at PKK optræder på terrorlisterne, når det netop er PKK som trækker det tungeste læs imod ISIS.

også Allan Ahmad, medlem af Københavns borgerrepræsentation for Enhedslisten og Sardan Benli, viceborgmester i Gladsaxe kommune for SF, holdt tale. Sardan Benli talte om den dobbelthed som findes i det danske politiske landskab, hvor man har sympati for kurdernes sag, men ikke vil støtte de kurdere som gør allermest for kurdernes rettigheder og en demokratisk udvikling i Mellemøsten – PKK.

Ved demonstrationen var også de mange kurdere og danskere som har sultestrejket siden i torsdags for at rette opmærksomheden imod kampene i Kobanê. Tommi Larsen som har deltaget i sultestrejken siden i Torsdag, nævnte også at han er kommet fra Jylland til sultestrejken i København for at vise sin solidaritet med det kurdiske folk.

Både ved sultestrejken og demonstrationen var kravene klare og simple:

– kurderne skal gives de våben der skal til, for at slå ISIS tilbage ved Kobanê – tunge våben til at bekæmpe ISIS’s moderne tanks og våben.

– Tyrkiets støtte til ISIS, og forsøg på at begrænse omverdenens solidaritet med Kobanê må stoppe øjeblikkeligt – NATO kan ikke bombe ISIS med den ene hånd og give dem våben med den anden. Dette forræderi mod menneskeheden må stoppes.

På vegne af:

FEYKURD, KURDISK FORUM, PYD, PJAK, FOKUS-A, DKAF, FOLKETS DEMOKRATISKE PLATFORM (HDP)KURDOCIDE WATCH, YEKITIYA HUNERMANDAN KURD, DKAF, DANSK KURDISK KVINDEFORENING, HOLSTEBRO VENSKABSFORENING, HILLERØD KURDISKE KULTURFORENING, KURDISK UNGDOM.