Straffesag mod kurdere på tyrkiske præmisser

Vi ved endnu ikke med sikkerhed, om retsstaten Danmark ender med at anskue hele det kurdiske problem gennem tyrkiske briller, eller om vi trods alt skelner mellem støtte til terrorisme og mindretals legitime retskrav.
Pest eller kolera. Bomber eller giftgas. Tjah, forskellen er ens, som man siger. Det er grusomt at dræbe med bomber såvel som med kemiske våben.

Skal danske domstole se på det kurdiske mindretals rettigheder gennem tyrkiske briller?
I forhold til Syrien tegner der sig nu en FN-løsning, så verdenssamfundet ad rette vej får taget fat på, hvad der foregår.

Overgreb af den slags skal udredes, ansvar placeres og handlingen straffes. Ligesom i den nationale retsstat placeres skyld og idømmes straf ikke af politiet, men af domstolene. Det samme bør gælde internationalt, så vi undgår selvbestaltede straffende “politibetjente”.

Læs hele artiklen på Arbejderen.dk — Klik og Læs