Anklagemyndigheden indkalder forsvarers vidne 35 dage for tidligt

AF LILLIAN SIMONSEN
20. retsmøde i appelsagen mod ROJ TV, Østre Landsret, 8. april 2013

Dér sidder vi så – igen, igen – og er tilskuere til en højst aparte sagsbehandling i appelsagen mod ROJ TV i Østre Landsret.

Professor Haluk Gerger fra Tyrkiet står klar i døråbningen til retssal 17 for at aflægge vidnesbyrd, i dag, mandag 8. april klokken 9.30 på 20. retsmøde.

Nøjagtig som der står skrevet i den indkaldelse fra anklagemyndigheden, han holder i sin hånd og fremviser for politi, forsvarere og anklagere, og som han har modtaget pr. brev på sin bopæl i Ankara, Tyrkiet, og efterkommer ved at ankomme til Kastrup lufthavn samme morgen.

Men i vidnestolen sidder allerede en anden, nemlig den fyrede x-direktør. Han skal for femte og formodentlig sidste gang afhøres.

Haluk Gerger er blevet indkaldt til at vidne, i dag, af anklagemyndigheden, der i retssagen tager hånd om alle administrative opgaver med vidneindkaldelser for både anklager og forsvarer, og det på trods af at hans navn har figureret på retsmødelisten som forsvarers vidne siden oktober 2012 til 28. retsdag, 13. maj 2013.

– Det er meget uheldigt og beklageligt!

Læs hele artiklen på Modkraft.dk