Schweizisk politi afviste danske beviser i PKK-sag

I november forsøgte dansk politi at få schweizisk politi til at anholde og udlevere en mistænkt i den stort anlagte terrorsag om PKK-støtte. Men schweizerne vurderede, at de danske beviser var så svage, at der ikke var grundlag for en anholdelse.

foto: AFP PHOTO/Sebastien Bozon/Scanpix Danmark

Det skabte medieoverskrifter, da politiet i forrige uge kunne meddele, at tysk politi havde udleveret en 57-årig dansk-kurder, som skulle sigtes herhjemme for støtte til oprørsbevægelsen PKK.

Men hvad der ikke fremgik er, at Schweiz allerede i november anholdt en anden dansk-kurder i samme sag – og ikke vurderet, at de danske beviser var gode nok til at anholde ham eller sigte ham for noget.

Schweizisk politi anholdt 22. november sidste år den 42-årige mistænkte på anmodning fra dansk politi. Men få dage efter, den 26. november, meddelte schweizerne, at de efter at have vurderet de beviser, som dansk politi havde sendt til dem, havde sluppet den mistænkte kurder fri igen – uden så meget som at få sagen prøvet ved en domstol.

læs mere på Arbejderen Løslod mistænkt for PKK-støtte, Schweizisk politi afviste danske beviser i PKK-sag