Kurdisk Teater i Albertslund: Disko nr.5

Den 8. marts 2013 har du mulighed for at se en teaterforestilling som fortæller om grusomhederne og virkeligheden i et fængsel i Diyarbakir. Stykket på en time handler om et fængsel, kaldes for Disko, som er et af Tyrkiets militær torturinstitutioner. Fængslets afdeling nummer 5 er blevet brugt til brug af systematisk totur mod folk, der har været politisk.

Stykkets handling ses gennem flere øjne, heriblandt en flue, fængselsbetjent og en fange. Disko nr. 5 (stykkets titel) beskrives som en umenneskelig og ubeskrivelig historie, og som man har svært ved at forstå og acceptere. Den er meget realistisk opbygget og fanger publikummet fra start til slut. Det kan være en af grundene til at stykket allerede har fået mange positive anmeldelser.

Stykket er en mands forestilling har tyrkiske overtekster og kan ses i Musikteatret i Albertslund den 8. marts. Stykkets skuespiller Mîrza Metîn skal desuden optræde den 9. marts til et festprogram, som Kurdisk Kvinde Forening arrangerer i anledning af Kvindernes Kampdag på Strangårdsskolen.

Teatergruppen: Destar Tiyatro

PROGRAM:
• KL. 19.00-20.00 FORESTILLENGEN
• KL. 20.00-20.30 PAUSE
• KL. 20.30 -21.30 DEBATMØDE MED SKUSPILLER MÎZRA METÎN

Adresse: MusikTeatret Albertslund, Bibliotekstorvet 1-3 2620 Albertslund
Arrangør: Dansk- Kurdisk Kulturcenter

Manuskript: Mîrza Metîn
Instruktør: Berfîn Zenderlîoğlu
Skuespiller: Mîrza Metîn
Scenografi: Metîn Çelik
Lys: Alev topal
Musik: Nizamettin Ariç
Video: Pia Rönicke, Zeynel Abidin Kızılyaprak
Reklamation: Metin çelik
Assistent: Adar Değer, Alan Ciwan, Sevgi Turan
Oversætter: Nazê Yerlikaya

Billetterne sælges gennem biografens online system eller købes ved indgangen. Billetterne koster 100 kr. Bestil billetter her www.mute.dk/arrangementer.aspx?perfil