KÖNIG: “KCK-SAGERNE ER POLITISKE”

KCK-SAGERNE ER POLITISKE

Formanden for Det Europæiske Journalistforbund Arne König udtalte i dag, at den igangværende KCK-sag var en politisk sag, da man prøvede, at forhindre journalisterne i at skrive det de ‘så, hørte og vidste’.

Arne König befinder sig i øjeblikket i Tyrkiet, da han følger sagerne mod de anholdte journalister. König understregede, at pressefriheden i Tyrkiet de senere år var under et enormt pres, samt at sagerne mod journalisterne foregik på et tyndt grundlag.
Dette pres på journalisterne og pressefriheden er med til, at skabe en frygt som gør, at menneskerne ikke tør ytre sig frit. Skal man være bange for at sige sin mening?

Denne udvikling er bekymrende, da det begrænser demokratiet i Tyrkiet og folket bliver dermed heller ikke informeret om, hvad der præcis sker inden for landets grænser. Presset på pressefriheden er politisk og bør omgående stoppes, da det kun er til skade for alle parter.

Arne König sagde også, at man godt vidste, at AKP ikke brød sig om deres kritiske udtalelser, men det forhindrede dem ikke i at sige deres holdning. Ytrings- og pressefriheden vil og skal ikke begrænses af statsmagter, for så er vi er ovre i et totalitært styre og det vil ingen demokratisksindede acceptere.
Tyrkiet er klar over, at man ikke kan lægge pres på medierne i Europa, som man kan med de tyrkiske medier. En af hovedårsagerne til dette er, at man i Europa prioritere mediernes rettigheder som værende en del af det demokratiske samfund.

König hentydede til, at EU-parlamentarikeren burde lægge et pres påTyrkiet. Eksempelvis kunne man i Tyrkiet ikke gå ind på alle internetsider, da de kunne være censureret af staten og sådanne problemstillinger burde man tage fat i. Man forhindre således folkets ytringsfrihed.

Flere journalister og mediearbejdere bør gøre verden opmærksom på denne problematik om, at pressefriheden i Tyrkiet er under et enormt pres. Mediernes rolle er bl.a., at man henstiller sig kritisk over for uretfærdighed og undertrykkelse og ikke mindst når det handler om ens egen kollegaer.

Skrevet af: Mazlum Duri
Kilde: Firatnews.com