Præsentation af soap-serien ”Langt fra Kurdistan” eller ”Alle De TV-klip, Radio- og tv nævnet allerede har afvist”

Af Lillian Simonsen
Femte retsmøde – i rækken af 40 berammede i appelsagen mod ROJ TV – blev nærmest transformeret til et langt afsnit i en satirisk soap, som kunne have heddet ”Langt fra Kurdistan”. Eller osse skulle den have heddet ”Alle De TV-klip, Radio- og tv nævnet allerede har afvist for at være Terror”.

For sådan er det jo. Radio- og tv nævnet (RTN) slog fast for fjerde gang, 26. september 2012, at ROJ TV ikke opildner til had og vold”, det anklagemyndigheden kalder ”terror”.

Og alligevel sidder vi her, en hel mandag 14. januar 2013, og er indlagt til at se endeløse tv-klip, omkring 35 timer, en promilledel af ROJ TV’ sendeflade, klippet primært fra de tyrkisksprogede nyhedsudsendelser ”Habeler” (nyheder), som anklagemyndigheden har fundet frem til via hjælpsomme tyrkiske myndigheder.

Derfor vælger jeg at referere fra det 5. retsmøde ved at zoome ind på alene to tv-klip, der i den grad sætter absurditeten for denne retssag i relief.

Dels mindeprogrammet ”HEVE” (HÅB), sendt 8. april 2008 på nyhedsprogrammet RojAktuel og så det nyhedsindslag, som i 2008 får den tyrkiske ambassade i Danmark til at indsende sin 2. klage over ROJ TV, fordi de mener, at når ROJ TV viser reportage, indslag og interviews om otte tyrkiske soldater, der tilbageholdes af Folkets Hær (PKK’ hær), så ”glorificerer de tilfangetagelsen og fremmer PKK’s mål”.

– Nu skal vi se en martyrvideo på 29 minutter.

– Den handler om martyr-kvinden Beritan, der begår selvmord og forherliges som en helt.

Læs Mere på Modkraften.dk