MØDES REGERINGEN MED PKK-LEDER ÖCALAN?

Rygtet går på at regeringen har forhandlinger igang med PKK-leder Abdullah Öcalan. Men skal man nu tro på det?

De seneste udmeldinger er gået på, at den tyrkiske regering har igangsat forhandlinger med Öcalan, men det bliver set med en vis speksis. BDP-formand Gülten Kisanak har udtalt, at det umiddelbart lyder godt, men at man fra BDP’s side ser tiden an. Tidligere har man også haft dialog med Öcalan, men det mundede heller ikke ud i et konkret løsningsforslag. Dog tilføjer Kisanak at det er et skridt i den rigtige retning, da løsningen af den kurdiske konflikt går gennem Öcalan. Alle ved at selvom, at Öcalan er isolationsfængslet på sit 13. år, så spiller han stadig en betydelig rolle i løsningen af konflikten. Det blev senest set ved den afslutningen af den 67. dage sultestrejke, hvor Öcalan bad sit folk om at stoppe omgående – imellem tiden havde regeringen prøvet flere gange at stoppe sultestrejken men forgæves.

På den anden side har journalisten John Hooper (The Guardian) udtalt, at der inden for 2 år skal være valg i Tyrkiet og regeringens hensigt med dialogen er, at vise folket, at man ønsker en dialog og fred. Men han er ligesom mange af os andre i tvivl om Erdogans troværdig, da Erdogan gentagende gange har modsagt sig selv. Hooper er også i tvivl om, at geurillaerne i Kandil vil lytte til Öcalans ord, da han har været væk fra partiets kerne i 13 år.

Hoopers skepsis kan diskuteres til en vis grad, men er ting er sikker og det er, at kurdernes ubestridte leder er Öcalan og det har ikke kun det kurdiske folk, men også gueriallerne gentagende gange bekræftet. Uden Öcalan ingen fred og dialog.

Kilde: Firatnews.
Skrevet af: Leheng Mirzan