Mindeceremoni på Nytorv

For at fordømme likvidering af de tre kvindelige politiske aktivister i Paris endnu en gang samt de seneste dages overfald på kurderne i Serekani (det kurdiske selvstyreområde i Syrien) arrangerer Sammenslutning af Kurdiske Foreninger i Danmark, FEY-KURD en mindeceremoni for de faldne kammerater. Mindeceremonien finder sted nu på lørdag den 26. januar kl. 13:00 på Nytorv. FEY-KURD opfordrer alle til at tage en nellike og et stearinlys med på dagen.

Drabet på de tre stærke kvinder, fandt sted den 9. januar, har vist, at ingen steder i verden desværre er sikker for os kurdere, idet de mørke kræfter har lange arme, som strækker sig ud til et land som Frankrig. En af tyrkiske ministre har for nylig meldt ud, at de er i besiddelse af nogle oplysninger om at der også kan forekomme flere drab af kurdiske politikere i Tyskland. På trods af kurderne har krævet at denne tyrkiske minister kommer ud med de oplysninger, som de er i besiddelse af, er dette dog ikke sket endnu.

Indtil videre kunne fransk politi ikke finde de skyldige og deres bagland, bortset fra én er blevet sigtet i sagen. Vi, herboende kurdere i Danmark tror, at der er tale om et velovervejet og et planlagt drab, som en enkelt person ikke kan stå bag alene. Hvem der står bag drabet er dermed stadig uklart, men vi herboende kurdere vil kampe indtil mordere og deres bagland står til ansvar for deres brutale gerninger mod kurdiske folk og deres politikere. Attentatet mod kurdiske politikere er desværre medvirkende til, at kurderne endnu en gang sætter spørgsmålstegn ved Tyrkiet reelle intentioner for en fredelig løsning af konflikten.

Kurderne i Syrien i Serekani- området kæmper stadig mod radikale grupperinger, som bliver støttet af Tyrkiet. Idet Tyrkiet ikke ønsker et kurdisk selvstyre inden for syriske grænse for at bevare sin magtposition i Mellemøsten. Kurderne har fortsat kontrollen i området, dog har kampen indtil videre kostet mange kurdere i livet.

Det bør derfor være enhver kurderes pligt at udvise solidaritet med de omkomne samt vise sin fordømmelse. Endvidere opfordrer vi de demokratiske kræfter i landet til at støtte kurderne i deres kamp om et demokratisk og ligeværdigt liv henholdsvis i Europa og i Kurdistan.

Med venlig hilsen
FEY-KURD [Sammenslutning af Kurdiske Foreninger i Danmark, bestående af Dansk Kurdisk Kulturcenter, Foreningen for Kurdiske Studerende og Akademikere (FOKUS- A), Kurdisk Kvinde Forening, Kurdisk Ungdom, Hillerød Kurdiske Kulturforening, Holstebro Venskabsforening, Kurdisk Forum, Dansk Kurdisk Arbejdsgiver Forening (DKAF)]